• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Burnih sat vremena u svlačionici "Blaugrane"

Autor mondo.rs

"Kroz zatvorena vrata čuli su se nerazgovetni povišeni glasovi na engleskom i srpskom", piše Stanković u raportu iz Barselone, gde je Crvena zvezda odigrala najgoru utakmicu u sezoni - i to u zao čas. A, čeka je pakao...

Sastanak u svlačionici "Blaugrane" u petak uveče, posle četvrtine u kojoj je šampion Srbije ubacio tri od 22 šuta prema košu (1/4 za jedan, 2/10 za dva, 0/8 za tri poena), postigao pet i primio 26 poena za konačnih 88:54 u korist Barselone, trajao je duže od sat vremena i bio prilično buran.

Naš poznati košarkaški novinar i publicista Vladimir Stanković (85), koji dugo živi i radi u Španiji, a u poslednjih godina sarađuje i sa Evroligom, posvedočio je u tekstu objavljenom u "Večernjim novostima" o tome kako je protekao 32. rođendan mladog trenera crveno-belih, Dušana Alimpijevića.

Stanković navodi da je "Marka" u podnaslovu uporedila Crvenu zvezdu sa očerupanom lutkom, "As" ocenio da je Pešićeva odbrana udavila rivala, ali i da je tokom same utakmice bilo malih čarki između navijača dva kluba naročito kada su pristalice crveno-belih pevale "Y Viva España" ("Živela Španija") što je u "Blaugrani" shvaćeno kao provokacija. 

"Podatak da su igrači Crvene zvezde ostali u svlačionici skoro sat posle meča sa Barselonom svedoči o tome da su bili svesni utiska koji su ostavili. Kroz zatvorena vrata čuli su se nerazgovetni povišeni glasovi na engleskom i srpskom. Prethodno su u svlačionici bili trener Dušan Alimpijević i generalni menadžer Davor Ristović", počeo je Stanković raport iz dvorane u kojoj je 4.420 navijača gledalo jedno od najlošijih izdanja srpskog kluba od kad se takmiči u Evroligi.

"Crvena zvezda u prvom poluvremenu nije izvela nijedno slobodno bacanje, što nije bila posledica suđenja nego 'bežanja' od koša njenih igrača. Zbirni indeks vrednosti na poluvremenu je bio 66-12. Poslednju četvrtinu, u kojoj je dala samo pet poena, Zvezda je 'otvorila' sa 1-20", nabrajao je Stanković posle mučne predstave Alimpijevićevog tima koji je šutirao 20/60 iz igre i bio drastično nadskočen (32:16 u defanzivnim skokovima).

Crvena zvezda u petak nije odigrala prvu utakmicu nedostojnu renomeu kluba, ali je otišla najdalje u tom smislu i postavila rekord sezone sa svega 54 ubačena poena. Pre toga, u sudarima sa odbranama CSKA i Olimpijakosa ekipa je ubacila 59, a Bamberga 62 poena.

Ovo dno forme u sezoni velikih amplituda, uspona i padova, promena u timu i bojkota dela navijača, crveno-beli su dostigli pred ulazak u najvažniji deo sezone tokom kog će ekipa unakrsno privoditi evroligašku sezonu kraju i boriti se sa Mornarom za plasman u narednu.

/šta čeka Crvenu zvezdu/

Kalendar:

Cibona (12. mart)
Valensija (15. mart)
Mornar (18. mart)
Panatinaikos (20. mart)
Fenerbahče (22. mart)
Mornar (24. mart)
Real Madrid (30. mart)
Mornar* (2. april)
CSKA (5. april)

*napomena (1): utakmica Crvena zvezda - Mornar 2. aprila igraće se ako rezultat bude 1:1;
*napomena (2): finale ABA lige počinje 8. aprila, a igraće se na svaka dva ili tri dana do tri pobede u seriji;

Konkretno, do početka finala ABA lige zakazanog za 9. april, Crvena zvezda će za 24 dana odigrati osam ili devet mečeva, u zavisnosti od toga da li će polufinale regionalnog plej-ofa biti završeno u dve ili tri utakmice. Računajući od ponedeljka uveče i zatvaranja ligaškog dela ABA lige derbijem sa Cibonom u "Pioniru", Alimpijevićev umorni sastav moraće da potraži izgubljeno samopouzdanje igrajući košarku svako drugo veče - četiri susreta u osam, odnosno šest u narednih 11 dana očekuju crveno-bele!

"Bez obzira što utakmica sa Cibonom nema rezultatski značaj i što smo već obezbedili prvo mesto pred plej-of, ovo je poslednja utakmica u regularnom delu sezone i potreban nam je dobar meč. Želimo da pokažemo napredak i reakciju nakon poslednje utakmice u Evroligi", preneo je u nedelju zvanični sajt Crvene zvezde izjavu trenera Alimpijevića, koji neće moći da računa na povređenog Nemanju Dangubića.

"On se u potpuni trenažni proces vraća od utorka", rekao je Alimpijević.

Košarkaš Ognjen Dobrić je istakao da je njegovoj ekipi veoma važno da protiv Cibone odigra "kako treba" i da završi regularni deo sezone "na pravi način".

"Takođe, očekujem da kao tim pokažemo reakciju nakon utakmice u Barseloni i ujedno dobrom utakmicom napravimo najavu za utakmicu sa Valensijom i početak plej-ofa s Mornarom", rekao je bek crveno-belih.

Utakmica počinje u ponedeljak u 18 časova uz direktan prenos iz Dvorane "Aleksandar Nikolić" na "Areni sport 1".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC