• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da "osvežite" bajat hleb

Autor mondo.rs

Treba vam pet minuta, ali "radi" samo jednom.

 Kako da "osvežite" bajat hleb Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ako vam ostane višak hleba od juče, prekjuče, evo jednostavnog trika koji će bajat hleb učiniti jestivim i ukusnim za pet minuta.

Staru veknu stavite na par sekundi pod mlaz vode, tako ćete hlebu vratiti vlažnost, a onda ga ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 180 ili 200 stepeni i pecite ga nekoliko minuta.

Kad ga izvadite iz rerne, korica će biti krckava, a hleb ukusan skoro kao da ste ga kupili tog trenutka.

Ali, postoje dve "začkoljice": ovaj trik radi SAMO ako je u pitanju nenačeta vekna hleba ili nenačeta kifla, zemička i slično, i SAMO jednom na istoj vekni.

A ako želite da vam hleb duže ostane svež, čuvajte ga dobro zatvorenoj smeđoj papirnoj kesi, na sobnoj temperaturi, piše "Dejli mejl".

Hleb "na brzaka"

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop