• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čas košarke u "El Klasiku": Barsa razbila Real!

Autor mondo.rs

Madriđani ublažili poraz u "Blaugrani" i izgubili - 22 razlike! Egzibicija ekipe Svetislava Pešića i insistiranje na čvrstoj odbrani i pri "plus 30".

 Čas košarke u "El Klasiku": Barsa razbila Real! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Barselona Svetislava Pešića je uhvatila ritam.

"Blaugrana" je na svom terenu u tri dana ostvarila dve više nego ubedljive pobede.

Gde je u petak deklasirana Zvezda u nedelju je potučen i Real.

BARSELONA - REAL 94:72 (21:14, 24:15, 27:17, 22:26)

Najavio je Pešić posle finala Kupa kralja i pobede protiv Reala da je njegovom timu osnovni cilj da osvoji titulu prvaka Španije, a da će sve utakmice do plej-ofa biti priprema za tu ofanzivu.

U ovom trenutku, prolazno vreme Katalonaca je odlično!

Pešićeva ekipa je u nedelju potpuno nadigrala najvećeg rivala i revanširala mu se za nedavni ubedljiv poraz u Evroligi. Katalonci su kontrolisali sve segmente igre, povećavali prednost praktično kroz čitav meč i čvrstom odbranom terali Madriđane da na liniji penala zarađuju poene i kada je bilo 30 razlike!

Kao i protiv Zvezde, centar Ante Tomić je povukao Barsu u vođstvo, a Peteri Koponen i Pau Ribas su trojkama pokrenuli veliku seriju u drugoj četvrtini. Zaustavljena je tek u trećoj deonici na 16:0, posle snažnog zakucavanja hrvatske "petice", na istom košu na kojem je u petak slomio tablu.

Iako su Ribas i Huan Karlos Navaro u poslednjoj četvrtini trojkama i podigli razliku na 30 poena, ponovo je čvrsta odbrana Barselone bila u prvom planu. Pešićev tim je tako dopustio samo 46 poena za tri četvrtine najboljem napadu Španije i drugom najefikasnijem napadu Evrolige! U preostalom vremenu, "kraljevići" su ponovo poentirali uglavnom slobodnim bacanjima, dok su trojke šutirali 2/20!

Bez Luke Dončića, Madriđani nisu imali ni ideju ni koncentraciju da sprovedu šta im je Pablo Laso tražio, dok je Barsa održavala ritam i potpunu pažnju i kada je uveliko bilo poznato da će se El Klasiko završiti njihovim ubedljivim trijumfom. Kada je Real pokazivao znake života, Pešić je tražio tajm-aute da opominje ekipu i održi najviši nivo "borbene gotovosti".

BARSELONA: Koponen 10, Klaver 4, Ertel 21, Moerman 9, Tomić 10, Oriola 17, Ribas 11, Navaro 6, Džekson 4, Vezenkov 2, Presi, Kuruks.

REAL: Rendolf 5, Kerol 8, Kampaco 5, Tavares 4, Tejlor 1, Rendl 8, Kozer 10, Fernandez 11, Rejes 5, Ajon 4, Radončić 3, Justa 8.

Ovim trijumfom, Barselona (15-7) je na drugoj poziciji smanjila zaostatak za vodećim Realom (19-3), dok isti broj trijumfa imaju i ekipe koje prate Katalonce - Valensija i Baskonija.

Do kraja ligaškog dela sezone u Španiji ostalo je još 12 kola. A, onda će početi izvesno spektakularan plej-of.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC