• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mertezaker: Radije više ne bih igrao za Arsenal!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Tridesetrogodišnji njemački defanzivac iznenadio je fudbalsku javnost priznanjem da nije ljubitelj velikih utakmica, te da mu one stvaraju veliki pritisak.

Defanzivac Arsenala Per Mertezaker izjavio je da zbog fizičkog i mentalnog "tereta" koji profesionalni fudbal nosi sa sobom radije više ne bi nastupao za londonski klub.
Nijemac bi naredne sezone trebao biti novi menadžer Arsenalove akadamije fudbala i, kako je kazao u intervjuu za njemački "Spiegel" kopačke želi okačiti o klin kako bi se "osjećao slobodnim".

"Svako kaže da bih trebao uživati u posljednjoj godini, da igram što je više moguće, ali ja bih radije da sjedim na klupi ili još bolje na tribinama i onda, prvi put u životu, sa više od 30 godina, osjećaću se slobodno", rekao je Mertezaker.

On je 2006. godine za Njemačku nastupao na Svjetskom prvenstvu u svojoj domovini. Igrao je nakon toga i u Južnoafričkoj Republici te Brazilu prije četiri godine kada je postao prvak svijeta.

"Nekada shvatite da vam je sve teret, i fizički i mentalni. Pritisak je veoma intenzivan. Uvijek u glavi imam taj strašan film da ću biti odgovoran za primljeni gol. Ako navijači slave odlično je, nevjerovatno, ali ako vam zvižde, osjećam se postiđeno. Dešava mi se pred velike utakmice da me stomak nevjerovatno zaboli i želim da povraćam. Onda se počnem gušiti da jednostavno pustim suzu", istakao je Nijemac.

Bivši igrač Verdera i Hanovera priznao je da je i ranije razmišljao o penzionisanju nakon niza povreda s kojima se suočavao posljednjih godina.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC