"Srećan rođendan Mladiću" na bilbordu u Brodu

Autor:

U opštini Brod danas je osvanuo bilbord sa fotografijom nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba VRS i haškog osuđenika, generala Ratka Mladića, i čestitkom povodom njegovog rođendana.

0
A- A A+

ratko mladić general ratko mladić hag ratni zločini zločinci Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Na bilbordu na Trgu 7. oktobra piše: "Jači od nepravde, veći od planine", "Generale, Brod je uz tebe!", i čestitkom "Srećan rođendan, generale! 12.03.1944.".

U opštinskoj Boračkoj organizaciji potvrdili su Srni da su oni naručili postavljanje bilborda.

"Na ovaj način želimo da čestitamo rođendan i damo podršku našem generalu Ratku Mladiću, koji je veoma zaslužan za odbranu srpskog naroda, stvaranje Srpske i svega onoga u čemu danas mnogi uživaju", kažu u Boračkoj organizaciji.

Ratko Mladić kritično? Stigli lekari iz Srbije

Boračka organizacija je i početkom decembra prošle godine pored magistralnog puta Brod-Derventa postavila bilbord sa fotografijom Mladića, a kao izraz "podrške i reakcije opštinske Boračke organizacije na prvostepenu presudu Haškog tribunala", kojom je nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

General Ratko Mladić uhapšen je u Srbiji poslije godina skrivanja, i izručen Hagu u maju 2011. godine, a suđenje je počelo u maju 2012. godine.

Tagovi:

Ostale vijesti