• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Deža vi" - Partizan na (radnom) odmoru

Autor mondo.rs

Između poslednje utakmice crno-belih u ABA ligi i početka Superlige Srbije, najverovatnije će proći pet i po nedelja.

 KK Partizan na radnom odmoru Izvor: MN PRESS

Ekipa Partizana ovih dana se nalazi na početku "međufaze" u takmičarskoj sezoni, koja za igrače i trenere koji su bili tu i 2016. godine nije ništa novo.

Isto je i košarkašima FMP Železnika i Mega Bemaxa.

Nepisano pravilo moderne srpske klupske košarke glasi "plasiraj se u ABA plej-of ili usred sezone pauziraj mesec i nešto".

Pošto se Superliga igra ubrzanim ritmom sreda-subota, a Crvena zvezda treba da se bori za odbranu regionalne titule i paralelno sa tim privede kraju evroligaško takmičenje, rukovodstvo Košarkaške lige Srbije odavno je zaključilo da je manje zlo odložiti početak završnice domaćeg prvenstva, nego dovesti crveno-bele u poziciju da se uključe u isto sa zaostatkom od pet, šest, ili sedam utakmica.

BAT BLOKIRA POJAČANJE

Pre nekoliko dana je košarkaškom javnošću prostrujala informacija da se Partizan u načelu dogovorio sa Amidom Brimom, mladim centrom iz Gane, koji ove sezone nastupa u razvojnoj ligi, za Ostin Spurse.

Njegov ili bilo čiji dolazak za Superligu, uslovljen je skidanjem blokade na FIBA arbitraži (BAT), koju su "spustili" trener Duško Vujošević i sadašnji igrač Budućnosti Nemanja Gordić.

Pošto se, nezvanično, radi o šestocifrenom iznosu (oko 150 hiljada evra), jasno je da uprava na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem ima vrlo težak zadatak.

Pre dve godine se Zvezda plasirala u Top 8 Evrolige, pa tek početkom maja igrala finale plej-ofa.

Partizan je tada poslednje kolo ABA lige odigrao 7. marta, protiv Olimpije u Ljubljani (čuveni meč sa četiri produžetka), a u prvom kolu Superlige ugostio je Borac tačno dva meseca kasnije - 7. maja!

Ovog puta - osim ako Zvezda kroz duele sa Valensijom, Panatinaikosom, Fenerbahčeom, Realom i CSKA napravi sportsko čudo, pa ponovo uđe u Top 8 - pauza će biti mnogo kraća.

Od 10. marta i gostovanja Cedeviti do 18. ili 19. aprila, kada bi srpske košarkaške dvorane ponovo trebalo da postanu otvorene za publiku, proći će nepunih šest nedelja.

Ako su onomad uspeli da se izbore sa pauzom od dva meseca, u Partizanu sasvim sigurno znaju kako će popuniti "rupu" od pet i po nedelja.

Za početak, igrači su do subote dobili mini-odmor, a onda će kroz treninge, odnosno radni odmor, početi da se uvode u uobičajeni ritam. Sigurno je da će u narednim nedeljama biti odigrano bar četiri-pet prijateljskih utakmica, koje su neophodne svim budućim superligašima.

Klubovi KLS biće na raspolaganju kao sparing partneri posle 7. aprila, kada se završava njihovo takmičenje, a do tada će Partizan, Mega i FMP morati da igraju međusobno ili sa niželigašima, kao što su crno-beli ove zime već igrali u Zrenjaninu sa Proleterom.

Trener Nenad Čanak u subotu je posle utakmice u Zagrebu najavio da će njegov tim pokušati da posle četiri godine vrati titulu u Humsku 1.

Forma i rezultati u poslednje vreme, pre svega osvajanje Kupa Radivoja Koraća i pobeda nad Budućnošću u ABA ligi, čine da navijači posle razočaravajućeg finiša prošle sezone (eliminacije od FMP u polufinalu) ponovo gaje nadu da će svoje ljubimce videti sa trofejom u rukama sredinom juna.

Napomenimo da će se prvi deo Superlige ovog proleća odvijati u dve grupe od po šest timova (četiri iz ABA, osam iz KLS), tako da do plej-ofa svi odigraju po 10 utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC