• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Hvala na podršci u ova pasja vremena

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde rekao je da mu se dopala reakcija igrača na poraz u Barseloni i da je prvi cilj u ABA ligi ostvaren.

 Crvena zvezda Cibona 107:69 izjava Dušan Alimpijević Izvor: MN PRESS

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević emotivno je govorio na konferenciji za novinare posle pobede nad Cibonom (107:69), kojom su njegovi igrači udarili pečat na ranije osigurano prvo mesto pred plej-of ABA lige.

Oni su "pol poziciju" osvojili sa skorom 19-3, kako je naglasio Alimpijević, sa dve pobede više od najbližih pratilaca.

"Pre svega hvala ljudima koji su došli u 'Pionir'. Mnogo je lepo videti da nam pružaju podršku, bez obzira i na nezgodan termin utakmice, šest sati, radni dan... Mnogo im hvala, jer nam mnogo znači podrška u ovakvim momentima, kada je najviše potrebna", rekao je trener crveno-belih i nastavio sa dozom ogorčenosti u glasu.

"U ova pasja vremena teško je stati na ovakvu stranu, kada se laž izgovara stotinu puta da bi postala istina. Borimo se za svoje navijače, to nam je obaveza, to ćemo uraditi i u četvrtak (protiv Valensije - prim. aut), da pristupom zadobijemo dodatno poverenje, jer u nedelju startuje ono najvažnije za nas. Dolazimo do plej-ofa ABA lige i utakmice protiv Mornara".

Alimpijević je konstatovao da se ekipa u duelu sa Cibonom držala dogovora.

"Sviđa mi se reakcija igrača. Uvek volim da u ovakvim situacijama citiram jednog našeg iskusnijeg, ozbiljnog trenera, koji je rekao da je vrlo važno naći put do pobede u ovakvim utakmicama, ma koliko on bio težak ili ružan. Na nama je da ostanemo u istom ritmu, jer ovo ne bi trebalo da bude ništa posebno, već da se igra kakvu smo prikazali podrazumeva, u oba smera".

"Čestitam igračima na prvom mestu, sa dve pobede više od drugoplasiranog. Prvi cilj je ostvaren, 'pol-pozicija' u plej-ofu i idemo dalje".

Mladi trener potom je ušao u "sukob mišljenja" sa jednim novinarom, koji ga je pitao da li "ovakva Cibona" može da se uzme kao merilo da je "Zvezda izašla iz krize"?

"Kada Zvezda igra dobro, onda protivnik nije bio dovoljno dostajan. Kad Zvezda igra loše, onda je Zvezda loša. Pričate o izlasku iz krize, mislite zbog Barselone? Da li je realno očekivati da mi pobedimo Barselonu dva puta u sezoni? Da li je realno da imamo više pobeda od Barselone u Evroligi? Da li je to normalno?", odgovorio je Alimpijević.

Duel sa Valensijom na programu je u četvrtak od 18.45.

"Iznad svega nam znači kontinuiran boravak u Beogradu, u 'Pioniru'. Kao mnogo puta do sada, to je uticalo da igramo ovakve utakmice. Znači nam puno i za Evroligu, bez obzira na to što su naše šanse u borbi za Top 8 praktično nestale".

Dilan Enis oduševio je navijače šutom za tri poena 7/7.

"Sjajna utakmica za nas, da reagujemo na poraz u prethodnoj utakmici. Kao što smo i rekli, idemo dalje korak po korak. Što se tiče mog šuta, ako igramo dobru odbranu i ako se lopta dobro kreće, onda to može da bude bilo ko", poručio je kanadski bek.

Crvena zvezda - Cibona 107:69, ABA liga 2018
Izvor: Youtube/ABA liga jtd


Strateg Cibone Ante Nazor izjavio je da je Crvena zvezda "najbolja ekipa ABA lige" i poželeo joj sreću "na svim frontovima".

"Večeras smo ušli u šuterski mlin. Mogli smo da ostavimo i bolji utisak, ali mislim da je ovo realna slika".

On je potom prokomentarisao nastup nekadašnjeg šampiona u ovoj sezoni.

"Cibona je veliki klub i ne mogu da komentarišem šta je rečeno (o ambicijama - prim. aut) na početku ABA lige, u odnosu na to sa kakvim timom se ušlo u sezonu. Došao sam u sredini prvenstva i meni je rečeno da su ciljevi opstanak u ligi i afirmacija mlađih igrača, a neke ste videli večeras. Sada želimo da što boljim plasmanom u prvenstvu Hrvatske na neki način sačuvamo ugled kluba".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC