• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Veljkovićev prvenac - pobjeda Verdera

Autor mondo.ba

Srpski štoper Miloš Veljković postigao prvi gol u karijeri u pobjedi Verdera nad Kelnom 3:1.

Verder i Keln zatvorili su 26. kolo Bundeslige u nepopularnom terminu, ponedjeljkom uveče, a domaći su poslije šest i po godina konačno upisali tri boda protiv “jarčeva”.

VERDER  - KELN 3:1 (1:0)

Samo jednu pobjedu u posljednjih devet međusobnih susreta upisali su fudbaleri Verdera, i to u Kupu Njemačke, da bi u ponedjeljak naveče stigli do velike pobjede nad Kelnom kojom su se popeli na 13 mjesto i pobjegli od “opasne zone”.

Jedna od najzaslužniji za trijumf Verdera bio je srpski reprezentativac Miloš Veljković koji je načeo goste u 33. minutu, a nešto kasnije učestvovao i u akciji za drugi gol svoje ekipe.

Pozivi selektora Srbije, Mladena Krstajića, dali su dodatno samopouzdanje članu zlatne generacije “orlića” sa Novog Zelanda koji je u ponedjeljak uveče upisao i svoj prvi pogodak u karijeri.

Srpski štoper u 33. minutu sačekao je ubacivanje iz kornera na drugoj stativi, a dobar blok saigrača omogućio mu je da nesmetano pošalje nogom loptu iza čuvara mreže gostiju, Tima  Horna.

Bila je to tek druga šansa na utakmici, poslije prilike Kruzea u 29. minutu, a još samo jednom u prvih 45 minuta priprijetio je Verder, međutim, Rašica je očajnim šutom upropastio dobar solo prodor na isteku prvog dijela.

Mnogo više uzbuđenja donijelo je drugo poluvrijeme u kojem je Keln napadao i uspio da izjednači, a Verder sa dva kontranapada surovo kaznio njihove greške.

Japanac Juja Osako golom u 53. minutu poravnao je na 1:1, rezultat kojim su završena posljednja dva duela Verdera i Kelna u Bremenu, međutim, samo pet minuta kasnije domaći su stigli do novog vođstva.

Heger je pogriješio u napadu, Veljković izbacio loptu ka svojim napadačima, a Kajnc asistirao za pogodak Milota Rašice, momka rođenog u Vučitrnu, koji igra za reprezentaciju tzv. Kosova.

Peruanac Klaudio Pizaro imao je nekoliko prilika da zatrese mrežu protiv svog nekadašnjeg kluba, od kojih najbolju u 78. Minutu kada je glavom sa šest metara šutirao pored gola.

Propuštene šanse Kelna fudbaleri u zelenom su surovo kaznili u posljednjem minutu utakmice. Sjevnula je nova kontra, ovog puta Junuzović je bio asistent, a konačnih 3:1 postigao je Egeštajn.

Meč na Vezeru obilježio je i novi protest njemačkih navijača protiv utakmica ponedjeljkom.

Navatreniji navijači, nekoliko stotina “ultrasa” sa jedne i druge strane bojkotovalo je utakmicu i postavili su transparente poput ovog “We hate Mondays”.

Većina navijača se međutim nije složila s tim, pa je prilično ispunjen Vezer gledao sedmu  pobjedu Verdera ove sezone.

BUNDESLIGA - 26. KOLO:


Verder - Keln 3:1 (1:0)
/Veljković 33, Rašica 58, Egeštajn 90 – Osako 53/

Igrano u nedjelju:


Štutgart - RB Lajpcig 0:0

Borusija Dortmund - Ajntraht 3:2 (1:0)
/Rus ag. 12, Batšuaji 77, 90+4 - Jović 75, Blum 90+1/


Igrano u subotu:

Bajern Minhen - HSV 6:0 (3:0)
/Riberi 8, 81, Levandovski 12, 19, 90 pen, Roben 55/

Hofenhajm - Volfsburg 3:0 (1:0)
/Šulc 18, Gnabri 77, Đilavođi 80 ag/

Herta - Frajburg 0:0

Hanover - Augzburg 1:3 (1:1)
/Sane 37 - Gregorič 26, 83, Kačar 45+2/

Bajer Leverkuzen - Borusija Menhengladbah 2:0 (1:0)
/Alario 39, Brandt 90+3/


Odigrano u petak:

Majnc - Šalke 0:1 (0:0)
/Kaliđuri 55/


TABELA: Bajern Minhen 66, Šalke 46, Borusija Dortmund 45, Ajntraht 42, Bajer Leverkuzen 44, RB Lajpcig 40, Hofenhajm 38, Augzburg 35, Borusija Menhengladbah 35, Štutgart 34, Herta 32, Hanover 32, Verder 30, Frajburg 30, Volfsburg 25, Majnc 25, HSV 18, Keln  17.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC