• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Može Krajinović i bolje

Autor mondo.rs

"Možda je igrao tako jer se prvi put sastao sa mnom", poručio je najbolji teniser sveta posle ubedljivog trijumfa nad srpskim igračem

Rodžer Federer održao je teniski čas Filipu Krajinoviću u Indijan Velsu, prepustivši mu u trećem kolu samo tri gema – 6:2, 6:1.

Iskusni branilac trofeja igrao je svoju igru od početka do kraja meča.

"Igrao sam agresivno i osećao sam da mu moji slajsovi prave probleme, kao i miksovanje sa drop šotovima. Mislim da sam stvarno igrao raznovrsno i otežao mu posao. Istovremeno, zabavljao sam se, pravio varijacije u igri, ali se u isto vreme trudio da što je moguće više budem u ofanzivi. Ovo je bio zaista dobar meč za mene", poručio je najbolji igrač planete posle lakog plasmana u osminu finala mastersa u Indijan Velsu.

Fed
Izvor: Youtube/ATPWorldTour

Iako je bio ubedljiv, Federer smatra da njegov rival nije prikazao svoj najbolji tenis.

Rodžer Federer u 2018. godini ima besprekoran niz. Odigrao je 14 mečeva bez poraza i osvojio dva pehara - na Australijan Openu, gde je podigao 20. grend slem pehar, a potom u Roterdamu, kada je i preuzeo prvo mesto na ATP listi posle pet i po godina pauze

"Smatram da Krajinović može da odigra mnogo bolje nego na ovom meču. Možda je igrao tako jer se prvi put sastao sa mnom", naveo je Švajcarac.

Federer, osim što juri šestu titulu u Indijan Velsu, što nikada ranije niko nije uspeo da uradi, zna i da ga plasman u polufinale ostavlja na prvom mestu ATP liste.

Uprkos činjenici da postoji taj mali pristisak da odbrani tron, on tvrdi da isključivo razmišlja samo o narednom meču.

"Dobri ste onoliko koliko je bio vaš poslednji meč", naveo je švajcarski teniser.

"Sada sam u Indijan Velsu i posvećen sam samo tome, ne razmišljam o onome kako je bilo ranije. Znam da u prvom meču nisam igrao tako dobro, a kada ste svesni toga onda ne možete da razmišljate na način 'protiv koga ću igrati u polufinalu ili finalu'. To bi bila moja velika greška. Oko mene je mnogo dobrih igrača. Trenutno igram dobro i trudim se da održim to, a to jedino možeš da ostvariš ako poštuješ svakog protivnika", napomenuo je Federer.

Njegov naredni rival biće Francuz Žeremi Šardi, trenutno 100. igrač na ATP listi, koji je eliminisao svog zemljaka Adriana Manarina (7:5, 4:6, 6:1).

Šardi se do sada četiri puta sastajao sa Federerom i čak je jedanput i trijumfovao - pre četiri godine na turniru u Rimu (1:6, 6:3, 7:6).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC