"Tražio je nerealno veliku platu"

Autor:

Direktor Borca o odlasku dosadašnjeg trenera Igora Jankovića.

0
A- A A+
Igor Janković Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Kao grom iz vedra neba u ponedjeljak je odjeknula vijest da je Igor Janković napustio banjalučki Borac.

Mladi stručnjak iz Gradiške, kako je rekao za naš portal, nije više mogao da izdrži na klupi Banjalučana, jer sa Upravom kluba nije mogao da postigne dogovor o plati. S obzirom da je u klubu radio bez ugovora, a da nije ni dobio nekoliko posljednjih plata, odlučio je da ode.

Direktor "crveno-plavih" Dejan Lukendić u izjavi za "Glas Srpske" poručio je da je Janković tražio "nerealno veliku platu", što uprava kluba sa Gradskog stadiona nikako nije mogla da prihvati.

"Janković je tražio nerealno veliku platu. Ljudi u klubu su bili voljni da mu izađu u susret kroz neke anekse u ugovoru, kako bi dobio veći iznos. Međutim, Janković nije bio spreman za bilo kakav kompromis i odlučio je da ode", rekao je Lukendić.

Odlazak Jankovića primoraće Upravi Banjalučana da potraži novog trenera. Privremeno će sa ekipom raditi Jankovićev dosadašnji asistent Marko Maksimović, koji će biti na klupi u subotnjem duelu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Tokom reprezentativne pauze, koja je na programu poslije drugog kola, čelnici Borca rješavaće pitanje novog šefa stručnog štaba.

Ostale vijesti