Dječak iz BiH glumi u novom "Avataru"

Autor:

Filip Geljo, sin sarajevskog glumca Jasmina Gelje glumiće u naredna četiri nastavka filmske franšize "Avatar".

0
A- A A+

Nakon velikog uspjeha režiserskog djela Džejmsa Kamerona 2009. godine, do 2025. godine planirana su još četiri filma, u kojima će mladi Geljo imatu ulogu sina Kejt Vinslet (u filmu: Ronal). 

Informaciju je za N1 potvrdio Jasmin Geljo. Nedavno je boravio sa njim na setu Avatara 2, a za N1 je kazao da velike zvijezde - koje se nalaze ispred i iza kamera su skromni i normalni ljudi.

"Džejms Kameron izmišlja stvari. Kada je radio Titanika, zbog njega su se na kameri pravili detalji, kasnije su ih morali proizvoditi takve. Drago mi je što je moje dijete ušlo u tu varijantu. Drago mi je da mu mamu igra Kejt Vinslet", naveo je Geljo.

Budžet za Avatar iznosi milijardu dolara, kazao je Geljo, koji je ocijenio da se holivudska produkcija u određenoj mjeri sve više približava evropskoj.

"To je zabava, ali ima jako puno filmova koji su slični evropskom filmu. Sve više mladih reditelja traži nove drame, sve je u idejama. Imam osjećaj da postaje dosadno, filmovi jesu dobri, puno je tehničkih detalja, animacije, ali mislim da se treba vratiti nečemu starom", izjavio je on za N1.

Jasmin Geljo ima poprilično veliki broj uloga u holivudskoj produkciji, a najpoznatiji je po ulogama u "Assault on Precint 13", "Cube Zero", "The Sentinel i Land of the Dead". 

Njegov sin, Filip, sa glumom se počeo baviti 2014. godine. Glumio je u TV filmu "The Last Chance", što mu je i glumački debi, a popularan je po ulozi u TV seriji "The Odd Squad".

Tagovi:

Ostale vijesti