• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siromah iz Sau Paula koji se igra sa milijarderima

Autor mondo.rs

Kada su Žunior i Rafaela bili mali, Nejmar Senior morao je da se seli iz grada u grad da bi ih prehranio. Danas, ovaj čovek radi na tome da ni Al-Kealifi neće moći da kaže: "Ne".

Ivan Rakitić, a potom i Lionel Mesi i Felipe Kutinjo, otvoreno su i javno pozvali Nejmara da se vrati u Barselonu bez obzira na način na koji je letos otišao iz kluba - zbog čega im je zamerio predsednik kluba Đozep Marija Bertomeu - ali ukoliko čitate madridske listove "As" i "Marku"…

...lako ćete steći utisak da je sve samo pokušaj da se spreči neminovno.

A, "As" tvrdi da je Brazilac do te mere rešen da pređe u Real Madrid pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji (14. jun) da je zatražio pomoć svog moćnog sponzora, kompanije "Nike", koja bi trebalo da sufinansira njegov drugi mega transfer u godinu dana.

Da se Nejmar (26) ne šali može se zaključiti i iz vesti o tome da je vlasnik Pari Sen Žermena, Naser Al-Kelaifi, otputovao sa saradnicima u Brazil kako bi se susreo sa fudbalerom za kojeg je prošlog leta odvojio 406 miliona evra - 222 za izlaznu klauzulu Barseloni i 184 za plate napadača do isteka petogodišnjeg ugovora.

Pariski dnevnici pišu da je biznismen iz Katara apsolutno siguran da će trenutno teško povređeni fudbaler i naredne sezone nositi dres kluba, koji će na leto morati da uplati i 185 miliona evra rivalu, Monaku, kako bi zadržao Kilijana Mbapea.

Međutim, u Madridu uveliko pripremaju doček nekadašnjoj zvezdi Barselone, koja se oporavlja od operacije i preloma metatarzalne kosti stopala. "As" piše da je Nejmar već dao zadatak svom ocu, Nejmaru Santošu Senioru, da uradi sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi se transfer u Madrid obavio pre prve utakmice u Rusiji.

"Ćale" je do danas ostao zadužen za brigu o karijeri svog sina, a da za njih ne postoje prepreke može se zaključiti i iz sporova koji se u Brazilu i Španiji vode protiv Seniora i bivšeg predsednika Barselone, Sandra Roselja, zbog malverzacija prilikom napadačevog odlaska iz matičnog Santosa 2013. godine.

Zbog čega Nejmar navodno zove "Nike" upomoć?

Utoliko što će njegov odlazak iz Pariza biti daleko komplikovaniji od onog iz Barselone, gde je neko trebalo "samo" da uplati izlaznu klauzulu od 222 miliona i isključi klub iz bilo kakvih pregovora. To, shodno drugačijim pravilima u francuskoj Ligi 1, neće biti slučaj sa Al-Kelaifijem kojeg novac teško da može da impresionira.

Ovaj 44-godišnji katarski plemić i bivši teniser sa ličnim bogatstvom od 20 milijardi evra nalazi se u društvu 30 najbogatijih ljudi na svetu, tako da bi još jedna "otmica" Nejmara morala da ima ozbiljnu logističku podršku. Drugim rečima, da Al-Kelaifi bude doveden u sitauciju da ne može da kaže: "Ne".

"As" navodi da se Nejmar Senior već sastao sa predsednikom Reala, Florentinom Perezom, o čemu su obavešteni i u Parizu i u Barseloni, a zbog čega je Al-Kelaifi odlučio da se sastane sa fudbalerom, a igrači Barse da ga pozovu nazad. Na tom sastanku, navodi list, procenjeno je da bi ponuda od 400 miliona evra bila ona koju vlasnik "svetaca" ne bi odbio.

S obzirom na to da Real Madrid nema na raspolaganju toliki novac, odnosno da ne bi uspeo da "ispegla" sve pred agentima UEFA, "Nike" bi trebalo da pomogne i finansira deo te sume kako bi svoju veliku zvezdu vratio u klub kadar da osvaja Ligu šampiona. Ujedno, ovaj američki gigant tako bi ponovo imao "manekena" u tradicionalnoj "adidasovoj" kući zvanoj Real Madrid i nakon što sada već veteran, Kristijano Ronaldo (34) napusti "Bernabeu".

I upravo je Realov dugoročni ugovor sa "adidasom", prema kom Madriđanima godišnje pripada 40 miliona evra i koji ističe 2020. godine, razlog zbog kog je Nejmar Senior povezao Pereza i "Nike". Činjenica je da su manje popularni i uspešni klubovi od Reala u međuvremenu potpisali unosnije ugovore sa svojim partnerima od onog koji "kraljeviće" veže za nemačkom kompanijom, kao i da direktori najvećeg rivala ne bi imali ništa protiv da sašiju čuveni beli dres za dve godine.

I da za to "debelo" plate.

Na neki čudan način, ovaj nekada jako siromašan čovek i prosečan fudbaler iz Mođi das Kruzesa, industrijskog predgrađa Sao Paula, koji je tražeći poslove sa pristojnom platom morao da seli Nadin da Silvu u dvoje male dece, Nejmara Žuniora i Rafaelu iz grada u grad, ovih dana ne utiče samo na to gde će njegov sin nastaviti karijeru već i kako će, recimo, izgledati fudbaleri Real Madrida za pet-deset godina…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC