Riberi i Roben i dogodine u Bajernu?

Autor:

"Razgovarali smo sa obojicom igrača i složili se da u aprilu pregovaramo oko novih ugovora", rekao je izvršni direktor Bavaraca Karl-Hajnc Rumenige.

0
A- A A+

Iako im je obojici po 34 godine, Karl-Hajnc Rumenige, izvršni direktor Bajern Minhena, potvrdio je da će klub narednog mjeseca razgovarati sa Frankom Riberijem i Arjenom Robenom o nastavku saradnje.

Riberi, koji će 7. aprila napuniti 35 godina, u Bajern je stigao 2007. godine, a nešto mlađi Roben 2009. Od tada su sa manje ili više uspjeha jedni od nosilaca igre bavarskog diva, koji suvereno vlada njemačkom Bundesligom.

Zanimljivo, obojici na kraju sezone ističe ugovor, ali prema riječima Rumenigea, to ne znači da će napustiti Minhen.

"Razgovarali smo sa obojicom igrača i složili se da u aprilu pregovaramo oko novog ugovora, a onda ćemo vidjeti. Tako smo se dogovorili sa Frankom i Arjenom i obojica su to prihvatili. Imamo zadatak da sastavimo ekipu za narednu sezonu i to ćemo učiniti koristeći naše znanje i sposobnosti. Govoreći generalno za obojicu, žele ostati u Bajernu i sastaćemo se i razgovarati o tome", izjavio je Rumenige za njemačke medije.

Roben nije otputovao da ekipom u Istanbul, gdje će Bajern u srijedu igrati revanš osmine finala Lige šampiona protiv Bešiktaša. No, kako je Rumenige naglasio, ne radi se o ozbiljnoj povredi, nego o predostrožnosti.

Bajern je u prvoj utakmici igranoj u Minhenu slavio ubjedljivo 5:0, tako da je veoma blizu plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Tagovi:

Ostale vijesti