Hrvatska Kostajnica: Klizište uništilo sedam kuća!

Autor:

Sedam kuća potpuno je uništeno, a još jedna je oštećena u klizištu u Hrvatskoj Kostajnici, javljaju hrvatski mediji.

0
A- A A+

Na terenu je i premijer Hrvatske Andrej Plenković, koji je sa ministrom obrane Damirom Krstičevićem u obilasku područja kojima prijete poplave zbog otapanja obilnog snijega koji je napadao proteklih dana, a sada se, s porastom temperatura, počeo naglo otapati.

"Kao što vidite dogodilo se veliko klizište i jedan dio brda se spustio i odnio nekoliko kuća. Srećom čini se da nema ljudskih žrtava ni ozljeda onih koji su bili u blizini. Glavni uzroci su velike količine snijega i brzo topljenje. Hrvatska Vlada će u suradnji s gradom učiniti hitne napore da se ljudima koji su ostali bez domova osigura smještaj i poomogne u rekonstrukciji kuća", rekao je Plenković u Kostajnici, prenosi net.hr.


"Ovakvo nešto većina nas još nije vidjela, u svega nekoliko minuta kao u filmu su nestale su kuće, ceste, auta HEP-a koji je jutros došao popraviti vodove... Ovo je vrlo neuobičajena situacija, priroda djeluje tako brzo da je to teško prevenirati. Sreća je da su susjedi upozorili jedni druge na vrijeme... Žao nam je ljudi, ovo je nevjerojatno", rekao je premijer Hrvatske.


Tagovi:

Ostale vijesti