Hoće li Luka Marković prestići Dejana Stankovića?

Autor:

Novi fudbaler Krotonea mogao bi da postane najmlađi Srbin koji je ikada zaigrao u Seriji A.

0
A- A A+
luka marković Foto: MN Press

Ponikao je u Crvenoj zvezdi, prvi profesionalni ugovor potpisao sa Čukaričkim, ali seniorski debi čeka u dresu Krotonea.

Luka Marković je nedavno prešao u redove italijanskog prvoligaša i ukoliko mu trener Valter Zenga ove ili iduće sezone ukaže poverenje, mogao bi da postan najmlađi Srbin koji je ikada zaigrao u Seriji A.

Taj rekord trenutno drži Dejan Stanković, koji je 1998. imao 20 godina kada je zaigrao za Lacio. Luki je trenutno 18.

"Izuzetno sam zadovoljan prijemom u klubu, kao i uslovima za moj dalji razvoj. Šef Valter Zenga je fudbalsko ime koje se poštuje na svim meridijanima i velika mi je čast biti u njegovoj ekipi. Sa nestrpljenjem čekuam svoj debi za Krotone, a na meni je da naporno radim i da ga što pre zaslužim", izjavio je Marković i dodao:

"Moram da se zahvalim svim svojim trenerima koji su mi trasirali fudbaski put. U Zvezdi su to bili Toma Milićević, Goran Nikić i Nebojša Maksimović, a u Čukaričkom sam imao čast da radim sa Vladom Kožulom i Veljom Kaplanovićem. Znam da su zahtevi 'kalča' izuzetni, ali sam spreman za taj izazov sa željom da odgovorim svim zadacima i nastavim svoj dalji fudbalski razvoj".

Krotone je trenutno na 16. mestu Serije A, u grupi timova koji se bore za opstanak. Do kraja je ostalo još 11 kola, pa ćemo videti da li će Zenga ukazati poverenje talentovanom napadaču.

Ostale vijesti