Mažić sudi meč Crna Gora - Turska

Autor:

Iskusni internacionalac po drugi put u karijeri deli pravdu na utakmici seniorske reprezentacije Crne Gore...

Mažić sudi meč Crna Gora - Turska Foto: MN Press

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić određen je za glavnog arbitra na prijateljskom meču između Crne Gore i Turske, koji će biti odigran 27. marta u Podgorici.

Njemu će na Gradskom stadionu u Podgorici pomagati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević,koji su u Mažićevom timu na svim međunarodnim utakmicama.

Ulogu četvrog sudije, koji će naknadno biti određen, obavljaće jedan od internacionalaca sa Jedinstvene liste sudija Fudbalskog saveza Crne Gore.

U bogatoj karijeri Mažić je imao priliku da deli pravdu na utakmicama najvećih kontinentalnih i planetarnih takmičenja - Evropskog i Svetskog prvenstva, kao i mečeve Lige šampiona i Lige Evrope.

Na listu internacionalnih sudija došao je 2009. godine, pa se u avgustu iste godine našao na centru Gradskog stadiona u Podgorici u prijateljskoj utakmici seniorskih reprezentacija Crne Gore i Velsa. "Hrabri sokoli" su pobedili "zmajeve" rezultatom 2:1 - strelci su bili Jovetić i Đalović.

Od 2012. godine Mažić je član UEFA elitne grupe sudija pa će, zajedno sa najboljim evropskim sudijama, biti učesnik Svetskog prvenstva koje se ove godine održava u Rusiji.

Mažić je rođen 1973. godine u Vrbasu, gde živi i danas. Po struci je ekonomista, zapodlen je kao menadžer prodaje u kompaniji "Zlatiborac".

Tagovi:

Ostale vijesti