"Nisam se uplašio pištolja, bilo je smiješno"

Autor:

Banjalučki fudbaler Ognjen Vranješ prepričao je svoje utiske sa utakmice u Solunu između njegovog AEK-a i domaćeg PAOK-a...

Reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je akter prekinute utakmice grčkog prvenstva u Solunu, na kojoj je predsjednik PAOK-a Ivan Ignjatijevič Savidis ušao sa pištoljem s namjerom da "porazgovara" sa sudijom.

"Iskreno, meni je sve to bilo smiješno. Nisam mogao da vjerujem svojim očima, ali eto, i takve stvari se dešavaju. Nije bilo baš toliko nezgodno kako izgleda. Jeste da je čovjek ušao u teren sa pištoljem, ali nije ga potezao na nas, nije prijetio...Uopšte nisam osjećao da mi je život ugrožen jer je na utakmici bilo 5.000 policajaca", izjavio je Vranješ za sarajevski "Dnevni avaz".

Kao Margaret Tačer - i Grci van Evrope?

Prema njegovim riječima, veća neprijatnost se dogodila nakon meča jer su fudbaleri atinskog kluba dugo bili "zatočeni" u svlačionici.

"Policija nam nije dala da iziđemo. Ispred je bilo puno policajaca u 'oklopnim' odijelima. Tako nešto sam doživio samo na mečevima protiv Olimpijakosa. Tada nam je ispred svlačionice stajalo 50-ak policajaca. Kažu, na nekoj od ranijih utakmica, navijači Olimpijakosa su sišli u svlačionicu i tukli gostujuće igrače".

Predsjednik sa pištoljem: Izvinite

Ostale vijesti