• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko odveo Romu u četvrtfinale Lige šampiona!

Autor mondo.rs

Roma golom Edina Džeke pobijedila Šahtjor 1:0 i plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona. U prvoj utakmici bilo je 2:1 za "rudare", ali je gol u gostima odveo "vučicu" među osam najboljih klubova Evrope.

Samo trenutak nepažnje odbrane koštao je Šahtjor eliminacije iz Lige šampiona. Pupustila je zadnja linija "rudara" u 52. minutu, a do tada je djelovala besprijekorno.

Kevin Srotman je odigrao loptu u prostor, prema Edinu Džeki. Napadač Rome je iskusno pobjegao svojim čuvarima, tako da ga je Holanđanin praktično "spojio s golom", a kapiten Bosne i Hercegovine nije dozvolio luksuz da priliku utakmice propusti.

Roma će u četvrtfinale Lige šampiona, zasluženo!

Ipak, rimska "vučica" je više pokazala u utorak uveče na Olimpiku. Taktički rat trenera Euzebija di Frančeska i Paula Fonseke okončan je u trenutku kada je "pao" gol.

Šahtjor je krenuo na sve ili ništa, a Roma imala mnogo prostora za kontre, iz kojih je i došla u nekoliko navrata u priliku da ugrozi Andreja Pjatova, ali Džeko nije više pogađao.

Do gola se u Rimu vodila žestoka, pomalo i dosadna, bitka dva rivala. Roma je poslije minuta iz Ukrajine 1:2 nastojala da rivala navede na grešku, ali se Šahtjor držao odlično i sve je mirisalo na reprizu sezone 2010/2011, kada je ukrajinski klub posljednji put bio među osam, i to upravo preko Rome u osmini finala.

"Vučica" je dočekala revanš.

Italija će prvi put od sezone 2006/2007 imati dva predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona. Prije Rome plasman u narednu rundu obezbijedio je Juventus.

Junajted - Sevilja 1:2

ROMA: Alison - Florenci, Manolas, Facio, Kolarov - Najngolan, De Rosi, Strotman - Under, Džeko, Peroti.

ŠAHTJOR: Pjatov - Butko, Prdets, Rakitski, Ismaili - Fred, Stepanenko - Marlos, Taison, Bernard - Fereira.


IZ MINUTA...

KRAJ!

- Roma je mnogo bolja u drugom dijelu. Šahtjor za sada ne uspijeva da dođe u priliku, a jedan gol ne samo da bi ga vratio u igru, već bi ga vodio u četvrtfinale. Do kraja utakmice ostalo je još oko 15 minuta...

67' Edin Džeko u kontri, ali ostaje bez završnice. I dalje je 1:0 za Romu.

DŽEKO!

63' Prilika je bila za Romu, a strijelac četiri gola za rimski klub u Ligi šampiona ne uspijeva da postigne i peti. Malo je falilo.

GOOOL!

52' Roma je povela i ima rezultat koji je vodi u četvrtfinale Lige šampiona. Strijelac je Edin Džeko! Pogriješila je odbrana Šahtjora, napadač "vučice" je dobio odličnu loptu u prostor, praktično ga je s golom spojio Kevin Strotman. Kalibar golgetera kakav je Džeko priliku koja mu se ukazala lako je pretvorio u vođstvo Rome!




- Nastavljena je utakmica.

Kraj prvog poluvremena - 0:0!

45' Prvo poluvrijeme protiče bez pravih prilika. Nije ih stvorila ni Roma, ali ni Šahtjor, koji je imao veći posjed. Ukrajinci za sada vrlo vješto brane prednost i čuvajući loptu i napadajući Romu.

24' Mogla je Roma da povede. Kolarov je pokušao da asistira Džeki, ali je Pjatov intervenisao ispred napadača "vučice".

18' Šahtjor izvodi već četvrti korner, Roma još nije imala priliku da ubaci loptu iz ugla. I to nešto govori...

10' Šahtjor napada, ne želi da se brani. I malo je falilo da povede poslije slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane. Tačnije, malo je nedostajalo da Florenci postigne autogol poslije centaršuta. 




1' A svoje namjere pokazala je već u prvom minutu. Već nakon 22 sekunde Edin Džeko je šutirao, a Andrej Pjatov bio primoran da interveniše.

- Utakmica je počela, Roma mora da napada, Roma mora da postigne gol.

- Olimpiko lijepo popunjen, kako je to obično na stadionima u Italiji, atmosfera je sjajna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC