• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa, pa Ben Jeder: Sevilja izbacila Junajted!

Autor mondo.rs

Sevilja uspela da eliminiše Mančester junajted i plasira se u četvrtfinale Lige šampiona.

Apsolutno zasluženo, fudbaleri Sevilje plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona izbacivši slavni Mančester junajted.

Ako je bila nepravda to što španski predstavnik nije postigao gol u prvoj utakmici, kada je ka Davidu De Hei upućeno čak 25 šuteva, u revanšu su stvari došle na svoje mesto. I, ponovo kažemo, potpuno zasluženo!

Sevilja je bila hrabriji i konkretniji rival i na Old Trafordu, a nagrađena je pobedom 2:1.

Junak utakmice bio je francuski napadač Visam Ben Jeder, koji je ušao u igru u 72. minutu, a potom za šest minuta postigao dva gola i doneo svom timu nedostižnu prednost.

Sve što su domaći igrači uspeli da urade, bio je pogodak Romelua Lukakua u 84, ali tada je već bilo jasno da će biti nemoguće nadoknaditi zaostatak...

Žoze Murinjo još jednom se opredelio za opreznu igru i šahovsku partiju, više se nadajući da će rival pogrešiti nego da će njegovi igrači sami stvoriti šansu za pogodak. Imao je Junajted, doduše, dobru priliku da povede preko Felainija u finišu prvog poluvremena, ali je Serhio Riko odlično reagovao.

Bilo je to sve što su "crveni đavoli" prikazali do golova Ben Jedera, kada su konačno krenuli u juriš ka protivničkom golu.

Za razliku od domaćina, Sevilja je više želela pogodak, nekoliko puta gosti su tokom prvog poluvremena zapretili udarcima sa distance, ali nisu uspevali da priđu bliže De Hei i ozbiljnije zaprete.

A, onda je Vinćenco Montela u 72. minutu izveo Luisa Murijela i uveo Visama Ben Jedera koji je rešio meč...

Sevilja će se naći u četvrtfinalu zajedno sa Romom, koja je nadoknadila poraz od Šahtjora u prvom duelu, zatim Real Madridom, Juventusom, Liverpulom i Manćester sitijem. Preostala dva imena saznaćemo u sredu, a žreb je u petak.

Porazom od Valensije u prošlom kolu Primere, Sevilja je verovatno ostala bez Lige šampiona za ovu sezonu, ali igranje sa najboljima za klub iz Andaluzije još nije završeno, dok će Žoze Murinjo morati "na raport" kod uvek zahtevnih engleskih novinara, iako je njegov tim trenutno drugi u Premijer ligi i gotovo siguran učesnik elitnog takmičenja iduće sezone.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea - Valensija (77. Mata), Baji, Smoling, Jang - Felaini (60. Felaini), Matić - Lingard (77. Marisal), Sančez, Rašford - Lukaku.

SEVILJA: Serhio Riko - Merkado, Kjer, Lengle, Eskudero - Banega, N'Zonzi - Sarabija, Vaskez (87. Pizaro), Korea (89. Gais) - Murijel (72. Ben Jeder).

Sudija: Dani Makeli iz Holandije.

/ROMA - ŠAHTJOR/

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Mogao je, zapravo morao, Ben Jeder do het-trika u 90. minutu! Potpuno sam istrčao je pred De Heu, mogao da bira da li će da dribla golmana Mančester junajteda ili šutira... Izabrao je ovo drugo i pogrešio. Nogom je sjajni Španac odbranio njegov šut i sprečio ga da postigne i treći gol...

- GOOOL! Junajted stiže do 1:2 u 84. minutu lepim golom Lukakua posle centaršuta iz kornera!

- Pokušava Junajted svim silama da stigne do gola koji bi im ulio kakvu-takvu nadu, ali prvo Smoling, pa Lukaku nisu bili precizni. Još desetak minuta nade za domaći tim.

- Junajtedu su potrebna tri gola da bi se plasirao u četvrtfinale. Teško da će se to dogoditi...

- GOOOL! Sevilja vodi 2:0 od 78. minuta! Ponovo je strelac Ben Jeder, ovaj put posle centaršuta iz kornera.


- GOOOL! Sevilja vodi 1:0 od 74. minuta golom Visama Ben Jedera! Samo tri minuta pošto je ušao u igru, Francuz je precizno šutirao posle dodavanja Pabla Sarabije.



- Druga dobra šansa  za Junajted da povede. Lukaku je odlično kontrolisao loptu u 52. minutu daleko od kaznenog prostora gostiju, uspeo da se izbori za poziciju i doda Lingardu. Nije krilo domaćih bilo u dobroj poziciji, ali je uspeo da šutira iz okreta i to u okvir gola. Na njegovu žalost, Serhio Riko je bio koncentrisan i odlično intervenisao.

- Šansu utakmice imali su gosti! Hoakin Korea je morao mnogo bolje da reaguje u 48. minutu, ali se spetljao kod prijema lopte, što je iskoristio Erik Baji da ukliza i otkloni opasnost. Lopta je, ipak, došla do Vaskeza, ali je on nekontrolisano šutirao... Imali su mnogo sreće igrači Mančester junajteda...

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Moraće i jedni i drugi da počnu mnogo više da rizikuju ukoliko žele da izbore plasman u četvrtfinale pre penala...

- Konačno gol-šansa! Mogao je Junajted do vođstva u 38. minutu posle dobre akcije Aleksisa Sančeza i Maruana Felainija, ali je Serhio Riko odlično reagovao na šut Belgijanca.

- Posle duže vremena prete i domaći igrači. U 28. minutu Lukaku se našao pred golom Sevilje, ali nije uspeo da prihvati loptu...

- Još jednom je golu Mančester junajteda zapretio Luis Murijel. Posle odličnog kontranapada u 26. minutu šutirao je iskosa sa leve strane u dalji ugao, ali je lopta prošla pored stative.

- Imali su šanse i jedni i drugi u prvih 25 minuta, ali je jasno da igraju veoma oprezno i, ako ne dođe do neke greške uskoro, na veća uzbuđenja bismo mogli da čekamo do drugog poluvremena.

- I u 16. minutu gosti prete udarcem sa distance. Ovaj put je pokušao Franko Vaskez, ali je i on bio prilično neprecizan.

- Velika greška Erika Baija u 14. minutu, kada je dodao loptu protivničkim igračima na oko 40 metara od Mančesterovog gola, ali gosti nisu iskoristili šansu koja im se ukazala. Murijel je neprecizno šutirao sa ivice kaznenog.

- Prete i gosti. U 9. minutu Ever Banega je šutirao glavom posle centaršuta Koree iz kornera, ali malo iznad prečke De Heinog gola.

- Šansa za Junajted već u 64. sekundi utakmice. Lepo su kombinovali domaći igrači, Lingard je vratio loptu za Lukakua koji je šutirao sa 17-18 metara, ali preko gola.

Navijači Sevilje u velikom broju doputovali su u Mančester:





ZANIMLJIVOSTI

- Ovo je tek drugi takmičarski duel Junajteda i Sevilje. Prethodni, pre tri nedelje, završen je bez golova, dok je u prijateljskom meču igranom avgusta 2013. na Old Trafordu, Sevilja slavila 3:1.

- Mančester junajted je izgubio samo jednu od poslednjih devet utakmica Lige šampiona na svom terenu protiv španskih timova - pet pobeda, tri remija.

- Sevilja nikada nije pobedila u Ligi šampiona kada je gostovala u Engleskoj - jedan remi, tri poraza.

- Samo je Barselona (2) ove sezone u Ligi šampiona primila manje golova od Mančester junajteda (3).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC