• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Zbog ovog nisam otišao iz Rima!

Centarfor Rome Edin Džeko pogotkom protiv Šahtjora (1:0) odveo je "vučicu" u četvrtfinale Lige šampiona. "Zaslužili smo plasman među osam najboljih", kaže kapiten Bosne i Hercegovine.

Džeko je doživio ovacije na rimskom "Olimpiku" poslije pogotka u 52. minutu, ali i nakon susreta poslije kojeg je Roma prošla dalje osvetivši se Ukrajincima za eliminaciju u sezoni 2010/2011.

"Ovacije cijelog stadiona bile su za sve nas, koji smo odradili posao do posljednjeg minuta i zasluženo izborili četvrtfinale", izjavio je Džeko italijanskim medijima.

Kapiten "zmajeva" u januaru bio je na korak prelaska u londonski Čelsi za velike novce, ali je odlučio da ostane u "vječnom gradu".

"Nisam htio da odem baš zbog igranja na večerima poput prethodne. Uspjeli smo nešto što Roma nije uradila 10 godina i igranje sa najboljima u Evropi nas čini veoma ponosnim. Ne razmišljam o narednom protivniku jer su svi rivali mnogo jaki bez obzira koga dobijemo, ali biće pun stadion i sjajna atmosfera. Mi smo među osam najboljih u Evropi, a to znači da smo i mi snažni", naglasio je napadač Rimljana, koji je nakon susreta morao i na doping kontrolu.

To je otkrio njegov saigrač Federiko Facio objavivši fotografiju na Insagram profilu uz kratak komentar: "Sa bombarederom na doping kontroli".

Džeko je ove sezone postigao četiri gola u Ligi šampiona i izjednačio svoj rekord kad su u pitanju nastupi u elitnom takmičenju, ali i postao treći fudbaler iz Bosne i Hercegovine, koji je tresao mrežu u nokaut fazi. Prije Edina, pogotke su postigli Hasan Salihamidžić i Miralem Pjanić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC