• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA izbacuje Grke?

Autor mondo.rs

Grčki fudbalski savez blizu je da bude izbačen iz FIFA posle haosa na meču u Solunu kada je predsednik PAOK-a Ivan Savidis sa pištoljem uleteo na teren, izjavio je dans funkcioner najveće fudbalske organizacije Herbert Hubel.

 FIFA-Grcka-grcki-fudbal-PAOK Izvor: MN PRESS
ilustracija
Izvor: MN PRESS

Vlada Grčke je prvo prekinula fudbalsko prvenstvo, posle čega je morala da reaguje FIFA i pošalje svoje funkcionere u Atinu.

"Nove mere moraju da budu prihvaćene od svih. 'Gregzit' koji je izgledao daleko, više nije. Grčki fudbal je došao na ivicu ambisa", rekao je Hubel posle današsnjeg sastanka u Atini sa grčkim zamenikom ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa.

On je istakao da postoji mnogo loših stvari u grčkom fudbalu poput pretnji, ucena, problema sa huliganizmom.

"Mnogo je tenzije unutar i van terena. Osećamo da mnogi faktori nisu spremni da pomognu, ne gleda se interes fudbala, kao što FIFA želi. Nasilja je previše, kako deca da dođu tamo gde su pištolji, bombe, baklje... To je neprihvatljivo".

Dodatan problem je što je odluku za prekid prvenstva donela Vlada Grčke, što je prema pravilima FIFA mešanje politike u sport.

"Neophodna je nezavisnost fudbala. Sigurnost i integritet čelnika Saveza su na kocki, mora da pronađe rešenje i dobio sam obećanje da hoće. Cilj je da fudbal pobedi, a ne oružje i pretnje. Podneće FIFA izveštaj koji neće opisati situaciju kao dobru".

Samo dan ranije, zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis izjavio je da je spreman za scenario "Grezgit" samo da bi se smirila situacija oko nasilja u Grčkoj na fudbalskim priredbama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC