"Zmajevi" definitivno i bez Ibiševića

Autor:

Ništa od povratka napadača Herte u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki izjavio je u srijedu da je sve osim plasmana na Evropsko prvenstvo biti neuspjeh za ovu generaciju "zmajeva", a dan ranije objavio je spisak od 23 igrača na koje će računati za utakmice protiv Bugarske i Senegala.

Ranije je pokušavao da promijeni odluku veziste Lacija Senada Lulića i napadača Herte Vedada Ibiševića, ali u izjavi za "N1" je potvrdio da od njihovog povratka u selekciju BiH neće biti ništa.

"Bio sam u Rimu, nismo se našli, a i Lulić je sam kazao da više ne bi igrao za reprezentaciju zbog privatnih razloga. Meni je žao jer Lula bi nam mogao još mnogo dati, ali moramo se okrenuti igračima koji su tu. U maju ćemo napraviti utakmicu na kojoj će se oprostiti svi ovi igrači", rekao je Prosinečki.

Na pitanje da li je razgovarao sa Ibiševićem, odgovorio je da je i Vedad odlučio da više neće igrati.

"Moramo se fokusirati na mlađe i okrenuti se njima. Mlađi imaju talenat da ih zamijene", dodao je kormilar "zmajeva".

"Veliki Žuti" je takođe između ostalog priznao da se dobro osjeća u Sarajevu, da je hrana jako dobra i da se ne osjeća kao stranac u BiH.

Na kraju razgovora nije želio da odgovori na pitanje za koga navija u Premijer ligi BiH, ali je prognozirao ko bi po njegovom mišljenju mogao da osvoji titulu.

"Nemoj me dijeliti (smijeh). Zanimljivo će biti do kraja, mislim da je Željo u velikoj prednosti".

Ostale vijesti