Genije koji je zasmejao svet (VIDEO)

Autor:

Podsetite se nekih uloga fenomenalnog naučnika koji nas je danas napustio

Svet je danas ostao bez jednog briljantnog naučnika, supruga, oca, prijatelja, ali i čoveka koji nas je, uprkos poteškoćama u svom životu, slatko nasmejao nekoliko puta - Stiven Hoking.

Znate da je bio "najpametniji čovek u Springfildu", možda i da je Šeldonu iz "Teorije Velikog praska" pevao "srećan rođendan", a možda i ne. Tu smo da vas podsetimo na sve uloge čoveka zahvaljući kojem smo mogli da razumemo neke od najvećih misterija svemira, ali i shvatimo da "svaki dan treba živeti kao poslednji".

U to ime, zahvalimo genijalnom "čikici" kojem je, kada su uloge u pitanju, jedna želja ostala neispunjena:

" Bio bih savršen Bondov zlikovac! U kolicima, u senci... onda se čuje kompjuterizovan glas..." Ovako se Stiven šalio na svoj račun. Zapamtite to i zapamtite i ovo - "koliko god vam život bio težak, znajte da uvek postoji makar jedna stvar koju možete da uradite i budete odlični" - Stiven Hoking.

Vraćamo vas u prošlost, na jednu partiju pokera koju su odigrali Stiven Hoking, Albert Ajnštajn i Isak Njutn - "Zvezdane staze"

Izvor: YouTube/StarTrek

Da li se sećate da je Stiven Hoking bio oduševljen teorijom Homera Simpsona o svemiru u obliku krofne? I da je pao jedan šamar?

Izvor: YouTube/TheSimspsons

Susret dva velika uma - i jedan od njih je pogrešio! "Teorija Velikog praska"

Izvor: YouTube/TianquanTV

To nije sve - ko bi propustio priliku da zadirkuje Šeldona...

Izvor: YouTube/Leonard.Johnny Penny.Kaley

Pre nekoliko godina Hoking se priključio ekipi britanske serije "Little Britain" u skeču snimljenom za Comic Relief (iste godine kada je Bekam "valjao" svoje gaće na Delbojevoj pijaci".

U skeču glavni junak, koji svuda u kolicima gura svog debelog drugara koji je navodno nepokretan, a u stvari izrazito lenj, dolazi po Stivena Hokinga:

Izvor: YouTube/ComicRelief

Ostale vijesti