m:tel IPTV: Otkrijte ljepotu francuskog jezika

Autor:

Nedjelja francuskog jezika na TV5MONDE kanalu biće obilježena odličnim filmovima sa francuskog govornog područja.

m:tel IPTV: Otkrijte ljepotu francuskog jezika Foto: TV5MONDE/Promo

Povodom obilježavanja Nedjelje francuskog jezika i Frankofonije (17-25. mart 2018.) TV5MONDE, svjetski frankofoni kanal kulture i partner ovog istorijskog događaja, slavi bogatstvo i različitost francuskog jezika kroz izuzetan izbor programa.

Kanal TV5MONDE dostupan je u okviru programskih paketa m:tel IPTV-a, a svake nedjelje u 21 čas do kraja marta na njemu možete da pogledate filmove u kojima se koriste različiti akcenti francuskog jezika.

18. mart rezervisan je za film kanadski film "1981", koji govori o porodici Trogi, koja se useljava u kuću iz snova, ali ekonomska kriza ih teško pogađa. Da bi prikrio teško imovinsko stanje svoje porodice, jedanaestogodišnji Rikardo izmašta jedan potpuno novi i drugačiji život... Film je iz 2009. godine, a režirao ga je Rikardo Trogi.

Izvor: YouTubeU nedjelju, 25. marta na programu je švajcarski film "Mliječni put", ostvarenje koje će nas povesti na put kroz Francusku sve do obala Belgije i Sjevernog mora. "Mliječni put" priča o ukrštanje sudbina Freda, 45-godišnjaka, Pola, 30-godišnjaka i Nađe, 23-godišnjakinje koji koriste priliku kako bi se pokrenuli sa mrtve tačke. Ostavljajući surovost svog rodnog grada u Švajcarskoj, oni se upuštaju u jednu spontanu, atipičnu i inspirativnu avanturu…

Na istom kanalu možete pogledati i interesantnu emisiju "Francuzi u Holivudu", koja govori o slavnim Francuskinjama i Francuzima koji su izgradili zapažene karijere u Americi. Emisija je na programu u nedjelju, 18. marta u 19:30.

Izvor: YouTube

Više informacija o m:tel IPTV čeka vas na mtel.ba. 

Tagovi:

Ostale vijesti