Pritvor za Benjamina Ćostovića

Autor:

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS uputiće danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Benjamina Ćostovića

Pritvor za Benjamina Ćostovića Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

On je juče predat u nadležnost Republičkog tužilaštva, a ispitivanje je počelo danas oko 11 sati, dok se oko 15 sati očekuje njegovo sprovođenje u banjalučki Okružni sud.

"Prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Benjamina Ćostovića ići će zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela", a u vezi sa krivičnim djelom "pokušaj teškog ubistva", u sticaju sa krivičnim djelom sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", potvrđeno nam je u Republičkom tužilaštvu.

Osumnjičeni se tereti da je 9. marta 2018. godine na području grada Doboja, u naselju Orašje, u namjeri da pomogne Mustafi Hasanbašiću da ne bude otkriven i da pobjegne od policije, fiziči napao policijskog službenika Nermina Suljića.

"Osumnjičen je da mu je stisnutom pesnicom zadao nekoliko udaraca u predjelu glave i nanio mu tešku tjelesnu povredu, a pri tome je i sam povrijeđen. Savladan je uz pomoć Almira Zaimovića, drugog policijskog službenika koji je bio na dužnosti. Nakon toga je prevezen u dobojsku bolnicu, odakle je otpušten 13. marta 2018. godine", potvrđeno nam je u nadležnom tužilaštvu.

Republički javni tužilac mjeru pritvora predložio je zbog opasnosti od bjekstva i zbog činjenice da bi puštanje osumnjičenog na slobodu moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Jednomjesečni pritvor je već određen Mustafi Hasanbašiću, osumnjičenom za pokušaj ubistva policajaca. Hasanbašić se pred istražiocima branio ćutanjem, a osim za pokušaj ubistva, tereti se i za nedozvoljenu proizvodnju i promet droga, nedozvoljeno držanje oružja, te krivično djelo prinuda.

Hasanbašić je u petak pucao na dobojske policajce, koji su uzvratili vatru, a potom se sa njima i fizički sukobio. Dvojica policajaca su povrijeđeni, a Hasanbašić je pobjegao ali je sutradan uhapšen u Maglaju.

Tagovi:

Ostale vijesti