• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: U borbu za navijače bez Dangubića

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde posmatra utakmicu protiv Valensije kao pripremu za polufinale plej-ofa ABA lige.

 Alimpijević: U borbu za navijače bez Dangubića Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u četvrtak od 18.45 časova dočekuje Valensiju u okviru 26. kola Evrolige. Šampion Srbije i regiona (skor 10-15) time će početi seriju od pet teških utakmica u razmaku od 10 dana.

U nedelju crveno-belima sledi prvi meč ABA plej-ofa protiv Mornara, pa gostovanje Panatinaikosu 20. marta, duel sa Fenerbahčeom 22. marta i 25. marta revanš u Baru.

Valensija bi mogla da bude druga evroligaška ekipa koju je Zvezda dobila u obe utakmice, posle decembarskih 86:82 u gostima, ali Dušan Alimpijević u najavi meča ističe da je prvak Španije sada u mnogo boljoj formi.

"Nakon serije od čak 10 poraza u prvom delu sezone, zaigrali su mnogo bolje i imaju skor 6-5, uz velike pobede nad CSKA, Barselonom, Himkijem... Razlog je povećan broj igrača u rotaciji. Valensija sada igra bukvalno sa svih 12 igrača - Grin, Dubljević, iskusni San Emeterio, svi daju ogroman doprinos", podvukao je Alimpijević.

Zvezda je ubedljivom pobedom nad Cibonom (107:69) pokazala želju da vrati poverenje navijača, kojih u poslednje vreme, iz raznih razloga, na tribinama ima manje nego pre.

"Kao što sam rekao i posle Cibone, mi na prvom mestu želimo da se svojim pristupom borimo za navijače. Dolazi nam ubedljivo najvažniji deo sezone i želimo da ih dobrom igrom protiv Valensije 'pozovemo' da ispune dvoranu i protiv Mornara u ABA ligi".

Suprotno ranijim najavama, Nemanja Dangubić još nije sanirao povredu kolena i u nedelju će se navršiti mesec dana od njegovog poslednjeg nastupa, u finalu Kupa.

"Naknadnim pregledima je utvrđeno da Nemanja ipak mora da preskoči i ovu utakmicu, kao i prvu utakmicu polufinala ABA lige", kaže Dušan Alimpijević.

Kapiten Branko Lazić izjavio je da će Valensija biti težak protivnik, ali da u Evroligi nema lakog.

"Očekuje nas meč sa dobrom ekipom, koja je znatno podigla formu u poslednje vreme. Znamo da će biti teško, ali naše je da se borimo i da na taj način tražimo put do pobede, koja bi bila izvanredan uvod u završnicu ABA lige. Podrška navijača nam je preko potrebna".

PAROVI 26. KOLA:

četvrtak

Crvena zvezda - Valensija 18.45
Bamberg - Efes 20.00
Olimpijakos - Barselona 20.00
Makabi - Himki 20.05
Baskonija - Žalgiris 20.45

petak

Fenerbahče - CSKA 18.45
Unikaha - Panatinaikos 21.00

odigrano u utorak

Armani - Real 77:88

TABELA: CSKA 20-5, Olimpijakos 18-7, Fenerbahče 18-7, Real 16-10, Žalgiris 15-10, Panatinaikos 14-11, Himki 14-11, Makabi 13-12 (plej-of), Baskonija 12-13, Unikaha 10-15, Zvezda 10-15, Valensija 9-16, Bamberg 9-16, Armani 9-17, Barselona 8-17, Efes 6-19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC