• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačva izbacila Zvezdu!

Autor mondo.rs

Šapčani penalima uspešniji od crveno-belih za plasman u polufinale Kupa Srbije. Tragičar - Nemanja Radonjić.

 Kup Srbije: Mačva izbacila Zvezdu! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Veliko iznenađenje u Šapcu! Mačva je u četvrtfinalu Kupa Srbije eliminisala Crvenu zvezdu i ponovila najveći klupski uspeh iz 1989. godine.

Posle izuzetno borbene utakmice, često prekidane faulovima, golova nije bilo, pa su odlučili penali. Precizniji sa bele tačke bili su domači fudbaleri - 5:4, a tragičar crveno-belih je Nemanja Radonjić, čiji je šut u petoj seriji završio daleko iznad prečke. Potom je Filip Pejović ostao "hladne glave" i odveo crveno-crne u narednu fazu takmičenja.

Tokom 90 "i kusur" minuta igre, nije viđeno mnogo kvalitetnog fudbala. Bilo je nekoliko dobrih akcija, ali mnogo više verbalnih duela i koškanja igrača. Loš teren dodatno je otežavao posao igračima i unosio nervozu, posebno među goste, koji su bez obzira na sastav tima u kojem su doputovali, bili favorit.

Vladan Milojević je još jednom promešao sastav tima, ovaj put primoran zbog povreda Vujadina Savića i El Fardua Bena, kao i zdravstvenog problema Mičela Donalda. Priliku da debituje dobio je levi bek Stefan Hajdin, a od prvog minuta igrao je i tinejdžer Luka Ilić.

Niko od gostujućih igrača se, međutim, nije istakao... Zapravo, jeste Damijen Le Talek, kada je u 35. minutu na gol-liniji sprečio Ivana Obrovca da postigne pogodak sa skoro polovine terena.

Pored još jedne neubedljive partije ovog proleća, dodatan problem za crveno-bele je i povreda Filipa Stojkovića, koji se u 51. minutu uhvatio za ložu i pitanje da li će igrač sa najviše utakmica za Zvezdu ove sezone biti uskoro opet na terenu.

Pored pobede Mačve, verovatno će se narednih dana - nažalost - dosta pričati i o poništenom golu domaćeg tima u 74. minutu, kada su arbitri signalizirali ofsajd Nenada Gavrića. Milimetri su odlučivali...

Slavlje u Šapcu trajaće do nedelje, a onda Mačvu očekuje još jedan duel sa Crvenom zvezdom, ovaj put u Superligi, ali na istom mestu.

Videćemo da li će gosti uspeti da se revanširaju rivalu ili Dragan Aničić i njegovi igrači imaju snage za još jedno iznenađenje.

MAČVA: Puletić - Pejović, Tošić, Jovanović, Ristivojević - Ivić, Obrovac, Adamović (80. Milinković), Jeremić (90+1. Gemović), Gavrić - Matić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (52. Gobeljić), Le Talek, Babić, Hajdin - Jovičić, Krstičić - Srnić (77. Radonjić), L. Ilić (59. Milijaš), Milić - Pešić.

Sudija: Dejan Santrač.

TOK UTAKMICE:

- Filip Pejović pogađa i Mačva je u polufinalu Kupa!

- Nemanja Radonjić - visoko preko gola... Mačva ima šansu za pobedu!

- Ivan Obrovac za novo izjednačenje - 4:4.

- Precizan je i Nenad Milijaš, Zvezda vodi 4:3.

-Nikola Milinković - 3:3.

- Nenad Krstičić za vođstvo Zvezde 3:2.

- Bivši igrač Zvezde, Nenad Gavrić, uz dosta sreće pogađa za 2:2. Zakačio je Borjan loptu...

- Aleksandar Pešić za 2:1 u korist Zvezde.

- Bojan Matić za 1:1.

- Prvi su šutirali gosti. Srđan Babić je bio precizan.

Kraj. Gledaćemo penale!

- Umesto Jeremića poslednjih nekoliko minuta za Mačvu igraće Gemović.

- Utakmica je produžena za šest minuta.

- Grčevi su stigli fudbalere Mačve... Po svemu sudeći, gledaćemo penale!

- Još desetak minuta do kraja. Sve smo bliži penalima...

- Prva izmena u Mačvi. Od 80. minuta umesto Adamovića igraće Milinković.

- Prvi kontakt sa loptom Radonjića i šansa za gol. Na njegovu žalost, Puletić je uspeo da odbrani. Bilo je to u 79. minutu.

- Vladan Milojević je u 77. minutu izvršio i poslednju izmenu, za razliku od kolege Dragana Aničića, koji još nije menjao. Umesto Srnića do kraja će igrati Radonjić.

- Poništen gol Mačve u 74. minutu zbog ofsajda. Nenad Gavrić je bio strelac udarcem glavom na centaršut sa leve strane, ali su sudije procenile da je bivši igrač Crvene zvezde bio u nedozvoljenoj poziciji... Situacija koja će sigurno izazvati novu polemiku u srpskom fudbalu jer - milimetri su odlučivali!

Izvor: Arena sport/printscreen/Mondo



ofsajd
Izvor: YouTube/Balkan Highlights


- Snažan šut Krstičića u 72. minutu, ali visoko preko gola Mačve.

- U drugom poluvremenu više je prepirki igrača nego šansi. Još dvadesetak minuta do kraja...

- Ponovo nekoliko verbalnih duela i gurkanja igrača dok se čeka da Milijaš izvezde korner. Na kraju, žuti karton Babiću iz Crvene zvezde. Nesiguran je bio golman domaćih Puletić na centaršut Zvezdinog kapitena, ali je na kraju dosuđen faul nad njim.

- Druga izmena u Zvezdi, od 59. minuta umesto Luke Ilića igraće Nenad Milijaš.

- Snažno, ali neprecizno, šutirao je Nemanja Milić u 57. minutu. Mogao je Zvezdin fudbaler i bolje da završi tu akciju...

- Prvi put u drogom poluvremenu Mačva je zapretila u 55. minutu. Obrovac je odlično prošao po levoj strani pored Le Taleka, a Matić se izborio za šut pored Babića, ali je Borjan bio na visini zadatka.

- Prva izmena, umesto povređenog Stojkovića od 52. minuta igraće Gobeljić.

- Problem za Crvenu zvezdu u 51. minutu. Filip Stojković je seo na travu i pokazao da ne može dalje da igra. Najstandardnijeg prvotimca crveno-belih ove sezone muči zadnja loža. Podsetimo, gosti su u Šabac doputovali bez povređenih Savića i Bena, dok je Donald van tima zbog zdravstvenih problema.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Imajući u vidu loš teren, viđena je solidna utakmica u prvom delu. Igra se dosta borbeno na obe strane, ali i jedni i drugi imali su par prilika da stignu do pogotka. Mreže se, ipak, nisu tresle, pa se nadamo da će se to promeniti po povratku sa odmora.

- U poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena, Zvezda je pojačala pritisak na gol domaćih, ali bez željenog epiloga.

- Umalo da Ivan Obrovac u 35. minutu postigne pogodak sa polovine terena posle istrčavanja Milana Borjana i ne baš sigurne intervencije. Šutirao je igrač Mačve iz prve, lopta je dugo putovala i padala u okvir gola, ali je Le Talek stigao da interveniše i spreči pogodak. Posle kornera koji je usledio domaći su opet zapretili, ali ovaj put Obrovac nije dobro zahvatio loptu.

zvezda
Izvor: YouTube/Balkan Highlights


- Dosta borbeno igralo se u prvih pola sata utakmice, što je dovelo i do manjeg koškanja igrača, ali je tenzija brzo splasnula. Loš teren dodatno otežava posao igračima i stvara nervozu...

- Odlično se Pešić snašao u kaznenom prostoru Mačve u 25. minutu i šutirao iskosa sa leve strane u dalji ugao, ali je Puletić uspeo da nogom skrene loptu u korner.

Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Balkan Highlights


- Gužva u kaznenom prostoru Mačve posle centaršuta Krstičića iz prekida u 11. minutu. Hajdin je spustio loptu za Pešića, ali napadač gostiju nije bio dovoljno precizan.

- Prva prilika i za domaće, u 5. minutu posle centaršuta Adamovića iz prekida, glavom je šutirao Matić, ali preko gola.

- Počelo je ambicioznim pokušajem Babića da u 2. minutu udarcem sa velike udaljenosti savlada golmana domaćih, Puletića, ali je štoper crveno-belih bio prilično nepricizan.

KUP SRBIJE, četvrtfinale:

Javor - PARTIZAN 0:2
MAČVA - Crvena zvezda 0:0, penalima 5:4
Napredak - Čukarički u toku
Vojvodina - Mladost u toku

Termini narednih rundi:

Prvi polufinalni meč – 18. april
Drugi polufinalni meč – 09.maj
Finalni meč – 23. maj

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pizon

Dokle Milic vise,sta je sa Srnica.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC