Kostajnica iz Srpske pomaže Hrvatskoj Kostajnici

Zbog kritične situacije u Hrvatskoj Kostajnici stanovnici Kostajnice su odlučili da upute novčanu pomoć gradiću preko granice.

0
A- A A+

"Nakon razgovora sa predsjednicom Crvenog krsta u Hrvatskoj Kostajnici, i nakon nekoliko poziva od strane naših sugrađana da se nešto organizuje, kao volonteri Omladinskog kluba Feniks odlučili smo da pokrenemo jednu simboličnu humanitarnu akciju pod nazivom "Od Kostajnice Kostajnici", a zbog kritične situacije u susjednom gradu pogođenom velikim klizištima. Crveni krst u Hrvatskoj Kostajnici je ljudima koji su ostali bez svojih kuća obezbijedio smještaj, odjeću i dio osnovnih namirnica, pa sam nakon razgovora sa predsjednicom CK odlučio da je najpraktičnije da mi sakupimo i doniramo nešto novca u svrhu pomoći tim ljudima", kaže Neven Đenadija, odbornik u skupštini Kostajnice i predsjednik izvršnog odbora Omladinskog kluba "Feniks".

Svi koji žele da se uključe u ovu akciju i da doniraju novac za pomoć Hrvatskoj Kostajnici mogu da se jave na broj 066/ 045 - 633, putem stranice Kostajnica.com ili volonterima ( Petar Maksimović i Ivana Grabundzija).

"U akciju mogu da se uključe i ljudi koji nisu iz Kostajnice. Svi koji budu željeli mogu nam se pridružiti kada budemo uručivali novac, a vrijeme ćemo objaviti kada zaključimo ovu humanitarnu akciju", navodi Đenadija i dodaje da će u subotu vjerovatno biti organizovana i humanitarna žurka u jednom kafiću.

U opštini Kostajnica jutros su ukinute vanredne mjere odbrane od poplava, ali su na snazi ostale mjere pripravnosti. Nivo Une je u opadanju, a novo korito rječice Tavije zbog izvedenih radova u gornjem dijelu je izdržalo trenutnu količinu vode, tako da centar grada ovog puta nije bio poplavljen

U gradu je otvoreno nekoliko klizišta, ali na sreću nije bilo porušenih objekata.

Ostale vijesti