• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonso: Hteo sam da napustim F1

Autor mondo.rs

Dvostruki šampion Formule 1 priznao da je na kraju prošle sezone posle loših rezultata Meklarena bio na korak od završetka karijere u tom takmičenju

Dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso priznao je da je bio blizu odluke da napusti to takmičenje na kraju prošle sezone. Ta izjava iznenadila je mnoge.

Španac, koji je sa Renoom osvojio dve titule 2005. i 2006. godine, rekao je da je bilo frustrirajuće boriti se sa domininatnim Mercedesom poslednje tri godine u "najbržem cirkusu".

On je rekao da Meklaren nije bio konkurentan i da ga je to ozbiljno navelo da razmišlja da nastavi trkačku karijeru u Indi kar šampionatu.

"Razmatrao sam tu mogućnost, ali sam ipak odlučio da nije pravi trenutak za napuštanje takmičenja F1. Zaključio sam da to ne treba da uradim posle ovakvih rezultata i sa lošim osećajem. Znao sam da bih zbog toga žalio do kraja života i da bih imao gorak ukus tokom nastavka trkačke karijere", rekao je za magazin "F1 Racing" Alonso.

Meklaren se sprema za novu sezonu Formule 1 sa velikim ambicijama, nakon što su motor Honde zamenili Renoovim. Testovi koje obavljaju u predszoni obećavaju da bi posle dužeg vremena opet mogli da se umešaju u trku za vrh.

"Definitivno još želim da postižem uspehe. Meklaren i ja imamo nedovršen posao", poručio je Španac.

"Nisam imao dobar osećaj u prethodnom periodu, ali sada verujem da mogu da imam dobru sezonu. Imamo dobar ’paket’ i siguran sam da sam spreman da se prikažem u najboljem izdanju".

Alonso je 2007, kada je prešao u Meklaren iz Renoa, završio sezonu kao treći, a 2010, 2012. i 2013. sa Ferarijem je bio blizu da ponovi uspeh. Te tri sezone završio je šampionat F1 kao drugoplasirani.

"Kada se borite sa nekim za titulu i on pobedi, ne možete da se osećate dobro. Počnete da mislite da zaslužujete više, ali sada nemam više taj osećaj. Ustvari Luis Hamilton zaista je zaslužio svaki pehar koji je osvojio do sada. Pokazao je mnogo više od rezultata na početku, a sada mu je bilo i lakše jer su imali dominantan bolid, baš kao i Fetel", naveo je Alonso.

Drugo najbrže vreme koje je postigao prethodne sedmice na testovima uoči nove sezone daju mu veru da je okončan Meklarenov loš period.

"Znam da su neke stvari bile nepravedne prema nama u prethodnom periodu. Verujem i da ćemo imati malo više sreće u predstojećoj sezoni", poručio je Španac.

Nova sezona Formule 1 startuje 25. marta tradicionalno trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC