• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Plzenju, častan oproštaj Viktorije!

Autor mondo.rs

Pored Atletiko Madrida plasman u četvrtfinale Lige Evrope obezbedili su Lacio, Marsej,Lajpcig i Sporting, a takmičenje su završili Dinamo Kijev, Atletik Bilbao, Zenit i Viktorija Plzenj.

Lacio, Olimpik Marsej i RB Lajpcig priključili su se Atletiku iz Madrida u četvrtfinalu Lige Evrope. "Nebeskoplavi" su uspešno završili gostovanje na Olimpijskom stadionu u Kijevu, Marsej je bio bolji od Atletika u Bilbau, dok je Lajpcig posle 90 minuta paklene borbe u Sankt Peterburgu stigao među osam najboljih u masovnijem UEFA klupskom takmičenju.

Ipak...

Najzanimljivi meč osmine finala Lige Ervope odigran je u Plzenju, mestu gde je Partizan pre manje od mesec dana eliminisan iz evropskog takmičenja.

Isti rezultat posle 90 minuta bio je i na utakmici između Viktorije i Sportinga. S tim što ovaj put rezultat od 2:0 Česima nije doneo prolaz, već samo podružetke. U kojima su, ipak, "pali"...

U fudbalu ne važi uvek pravilo da posle promašaja velikih prilika sledi kazna. U to su nas uverili "lavovi", koji su stvarali šanse i promašivali, sve do drugog minuta nadoknade prvog produžetka.

Koliko su napadači Sportinga bili dekoncentrisani govori i to da su Portugalci u dodatnom vremenu drugog poluvremena promašili penal, koji, ruku na srece, i nije morao da se svira, jer se više činilo da je Reznik bio u remplovanju sa Basom Dostom.

Ipak, Holanđanin je očajno šutnuo, a Aleš Hruška nogom odbranio. Lopta je došla do Bruna Fernandeša, i on je imao idealnu šansu, ali nije pogodio.


Junak lisabonskog sastava bio je Rodrigo Batalja. Argentinac je dao gol glavom posle kornera, kada je već istekao minutu nadoknade prvog produžetka.

Pavel Vrba izvršio je nekoliko izmena u odnosu na duel u Lisabonu, ali i protiv Partizana. Najvažnija je ta da je na klupi ostavio Mihala Krmenčika, a šansu dao iskusnom 35-godišnjem Mareku Bakošu. Upravo je Slovak bio strelac dva gola, u šestom i 64. minutu, kojima je anulirana prednost zeleno-belih.

Ali...

Viktorija nije izdržala do kraja i posle velike borbe završava takmičenje u Ligi Evrope.


Marsej posle 3:1 na Velodromu nije imao ozbiljno težak posao u Bilbau. Olimpik je pobedio i u Španiji 2:1, a praktično sve je bilo rešeno već u prvom delu, kada je Dimitri Paje postigao gol za Francuze.


Okampos je u 52. povisio na 2:0, da bi Vilijams postigao jedini gol za Bilbao, što će za navijače Atletika biti slaba uteha. Domaćin je utakmicu završio s igračem manje, jer je Aric Aduric u 76. minutu dobio drugi žuti karton.

Lacio je posle ne tako sjajnog izdanja u Rimu (2:2), mnogo bolji bio u Kijevu, gde je pobedio 2:0 i plasirao se u četvrtfinale. Strelci za "nebeskoplave" bili su Lukas Leiva u 23 i na Najdžel de Vrij u 83. minutu.

Dramatično je bilo u Sankt Peterburgu.

Zenit je svim silama pokušavao da izbori produžetke, ali je ostalo 1:1 i Red Bul Lajpcig je uspeo posle 2:1 u Nemačkoj da prođe u narednu rundu Lige Evrope.

Gosti su poveli golom Augustima u 22, da bi u poslednjem minutu prvog dela izjednačio Sebastijan Driusi. Branislav Ivanović je odigrao svih 90 minuta za ruski sastav.

Dramatično je u Plzenju, gde se igraju produžeci. Sporting je u sudijskoj nadoknadi promašio penal. Katastrofalno je šutirao Bas Dost.

LIGA EVROPE OSMINA FINALA:

Lokomotiva Moskva - Atletiko Madrid 1:5 (1:1), prvi meč 0:3
/Ribus 20 - Korea 16, Saul 47, Tores 65, 70p, Grizman 85/

Bilbao - Marsej 1:2 (0:1), prvi meč 1:3
/Vilijams 74 - Paje 38, Okampos 52/

Dinamo Kijev - Lacio 0:2 (0:1), prvi meč 2:2
/Leiva 23, Vrij 83/

Plzenj - Sporting 2:1** (2:0, 1:0), prvi meč 0:2
/Bakoš 6, 64 - Batalja 105+2/

Zenit - Lajpcig 1:1 (1:1), prvi meč 1:2
/ Driusi 45 - Augustin 22/

u toku

Arsenal - Milan 21.05, prvi meč 2:0
Lion - CSKA Moskva 21.05, prvi meč 1:0
Salcburg - Borusija Dortmund 21.05, prvi meč 2:1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC