• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Svašta bih uradio za 11 pobeda!

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde nije mogao da sakrije zadovoljstvo igrom i trijumfom protiv Valensije, ali je naglasio da je "ovo ista ekipa koja je doživela i neke teške poraze".

 Alimpijević: Svašta bih uradio za 11 pobeda! Izvor: MN PRESS
Još prošlog vikenda, posle debakla u Barseloni, Dušan Alimpijević rekao je da utakmice protiv Cibone i Valensije na svom terenu treba iskoristiti da ekipa pokaže reakciju i vrati poverenje navijača pred najvažnije mečeve sezone, u plej-ofu ABA lige.

Posle skoro 40 poena razlike protiv Zagrepčana i 106:90 protiv prvaka Španije, može se reći da je "misija" ispunjena.

"Igrali smo sa velikim samopouzdanjem. Bilo je jasno da oni pogađaju teške šuteve u velikom procentu i da to uz našu energiju u fazi odbrane ne mogu da održe tokom svih 40 minuta. Veoma je važan način na koji smo odigrali. Za nas je važno da se borimo za svoje navijače i da na svakoj utakmici pozovemo što više ljudi da nam pomognu u ključnom segmentu sezone. Hvala svima koji su večeras došli u dvoranu", rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare.
On je primetio da je Zvezda u Evroligi izgubila samo dve utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić", od Himkija i Panatinaikosa.

"To je važno da se napravi dobar odnos i da se gradi samopouzdanje. Valensija je odličan tim i nije mala stvar za Zvezdu da dva puta ove sezone pobedimo aktuelnog prvaka Španije. Na tome čestitke igračima. Utakmica je možda mogla da ode i u drugom pravcu, ali trudili smo se da držimo dobru odbranu i da čekamo kada će da 'dođe' šut. Na kraju, čini mi se da smo bili dosta bolji. Ostvarili smo 11. pobedu u Evroligi i što se tog segmenta tiče, apsolutno rasterećeno ulazimo u plej-of".

Alimpijević je u prethodnom periodu imao verbalne duele sa novinarima, kada su ga pitali o "krizi" i "oscilacijama" kroz koje prolazi njegov tim.

"Mislim da postoji disbalans u razmišljanju, ne samo kada je u pitanju Zvezda, već Srbija. Ovo su takvi prostori. Sada, kada smo dali 106 poena, pričaće se da imamo odličan napad. Ne nauči se više od 40 napada za par dana", aludirao je mladi trener na priče da "Zvezda nema akcije".

"Naiđe i loš momenat. Mi smo ista ekipa koja je doživela i neke teške poraze", dodao je on.


Zvezda je četiri kola pre kraja dva koraka iza osmoplasiranog Makabija, tako da i dalje ima šansu da se bori za plasman u Top 8.

Da li je Alimpijević na početku sezone mislio da može da dođe do 11 pobeda u elitnom takmičenju?

"Iskreno, da je neko to ponudio, u tom trenutku bih bio spreman svašta da uradim za taj broj pobeda", nasmejao se Zvezdin strateg.

"Kao što znate, postoji i velika finansijska dobit od toliko pobeda u Evroligi. Za prvu sezonu koju igramo u ovom sastavu, u drugoj godini ovog sistema takmičenja, za nas 11 pobeda predstavlja veliki uspeh. Ne zanima me šta ko misli, mi smo prebacili planove kad je Evroliga u pitanju".

U narednih desetak dana će raspored biti veoma zgusnut, ali fokus će biti na mečevima protiv Mornara.

"Potrebno nam je pet pobeda u plej-ofu ABA lige, u polufinalu i finalu, da bismo rekli da je sezona uspešna. Od početka pričamo šta je glavni cilj. Da bi ova sezona bila uspešna, mora da se osvoji ABA liga i tu se stavlja tačka".

Crvena zvezda - Valensija 106:90, Evroliga 2018
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Upitan šta se događa sa Nemanjom Dangubićem, koji ne igra još od finala Kupa, Alimpijević je odgovorio da je eksplozivni krilni igrač trebalo da se vrati pre 10 dana, na gostovanju Igokei.

Ipak, na treningu pred utakmicu i posle toga u Beogradu, on se požalio da još oseća bol u kolenu.

"Zato smo ga poslali na dodatne kontrole, na kojima je ustanovljeno da sigurno neće igrati prvu utakmicu plej-ofa i naredna dva kola Evrolige, a ne mogu da garantujem ni za revanš utakmicu polufinala. Sve što smo uradili sa dodatnom terapijom, a poslat je u Nemačku i vraća se sutra, uradili smo da bi on bio spreman za finale plej-ofa".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC