• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuman nakon odluke EHF: Strašno i žalosno!

Autor mondo.ba

Selektor rukometnih "zmajeva" razočaran odlukom Evropske rukometne federacije da Švajcarsku "progura" u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Iako Bosna i Hercegovina ima rok za novu žalbu 21 dan, sve je izvjesnije da rukometni "zmajevi" neće vidjeti baraž za Svjetsko prvenstvo.

Odlukom EHF-a da odbije žalbu BiH, Švajcarska je zakazala doigravanje sa Norveškom, što je razočaralo bh. selektora Bilala Šumana.

"Ovo je žalosno. Žao mi je nas, igrača posebno. Trudimo se, borimo se, radimo, napravimo nešto u nemogućim uslovima i evo šta dobijemo. Šokiran sam i tužan. Tužno je poslije svega što smo napravili. Radimo, borimo se, iz ničega pokušavaš nešto da stvoriš onda se desi ovo. Ostao sam bez riječi", rekao je Šuman za za "Oslobođenje".

Podsjetimo, na spornom meču Tomislav Nuić našao se u sastavu BiH iako nije bio uveden u zapisnik, zbog čega je EHF odlučio da utakmicu registruje službenim rezultatom 10:0, samim tim i "pogura" Švajcarce u baraž.

"Imamo 21 dan za žalbu, treba ići do kraja, ali očito da se ne radi po pravilima. Taj delegat Repenšek nama je govorio da se ne brinemo da će sve biti uredu, ali ispade sasvim drugačije ispade naša greška", dodao je selektor "zmajeva".

BiH će, izvjesno se, uputiti novu žalbu Arbitražnom sudu EHF, ali teško je očekivati da će konačna odluka ići u korist bh. selekcije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC