• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Crvena zvezda pogrešila prodajom Kange?

Autor mondo.rs

Šta vi mislite i da li se slažete sa obrazloženjem sportskog direktora, Mitra Mrkele?

 Da li je Crvena zvezda pogrešila prodajom Kange? Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Forma Crvene zvezde je u silaznoj putanji. Od dvomeča sa moskovskim CSKA u Ligi Evrope i superligaške pobede nad Javorom, ekipa Vladana Milojevića po igri ne liči na tim koji je dominirao domaćim prvenstvom pre zimske pauze.

Pobede protiv Spartaka, Voždovca i Vojvodine izvojevane su uz mnogo muke, a potom su usledili remiji sa Napretkom i Mačvom, koja je penalima izbacila crveno-bele iz Kupa.

Šta je razlog slabijih izdanja proteklih mesec dana?

Neko će reći da su se igrači emotivno ispraznili posle eliminacije iz Lige Evrope uprkos dobrim partijama i da se još nisu oporavili.

Neko mislili da je prodaja Gelora Kange i Ričmonda Boaćija prevelik udarac za ovaj tim, a neko da je barem jedan od njih morao da ostane.

Ima i onih koji smatraju da je pad forme normalna pojava tokom sezone i da će se situacija promeniti, odnosno vratiti na staro.

Tako razmišlja sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela.

"Još od utakmice sa Vojvodinom igramo slabije. Činjenica je da je došlo do pada energije, ali i do toga je moralo da dođe. Od starta sezone ekipa je bila u uzlaznoj liniji, odigrala čak 45 utakmica i ostvarili rezultate kojima se svi ponosimo. Ne može stalno da se igra dobro, pobeđuje. Dugo sam u Crvenoj zvezdi i iz iskustva znam da bar jednom godišnje dođe do krize. Ona se prevazilazi još jačim radom, posvećenošću i od snage igrača i ekipe zavisi koliko dugo će trajati. Ovaj tim i stručni štab su već dokazali koliko su jaki, tako da sam uveren da će brzo prevazići i ovaj, nešto slabiji period", izjavio je Mrkela za Večernje novosti, podsetivši da je svojevremeno kao igrač proveo čak sedam godina na "Marakani".

Šta vi kažete?

Anketa

Zašto je pao kvalitet igre Crvene zvezde?

  • Zbog prodaje Kange

    28% (7)

  • Zbog prodaje Boaćija

    0% (0)

  • Zbog prodaje Kange i Boaćija

    36% (9)

  • Zbog emotivnog pražnjenja posle ispadanja iz Evrope

    8% (2)

  • Pad forme je normalan tokom sezone

    28% (7)

  • Neki drugi razlog...

    0% (0)

Zašto je pao kvalitet igre Crvene zvezde?

Rezultati

Mrkela se posebno osvrnuo na kritičare prodaje Gelora Kange, kojem je isticao ugovor na kraju sezone, pa je Zvezda prihvatila 1.000.000 evra od Sparte iz Praga za njegov transfer.

"Za sve one koji misle da nije trebalo zimus da ga prodamo, odgovaram da nikome ne bi bilo svejedno da je letos otišao bez dinara obeštećenja. Ostali smo bez Kange i Boaćija, što je veliki udarac za tim, ali to su bili i odlični potezi zbog finansijske situacije kluba. Tako je bilo i sa Ugom Vijeirom, Kataijem...", podsetio je Mrkela.

O odlasku Kange tokom priprema u Antaliji govorio je i generalni direktor Zvezdan Terzić, koji je tada napomenuo da će trener Vladan Milojević promeniti sistem igre svog tima.

"Zvezda neće dovoditi zamenu za Kangu. Verujem treneru Milojeviću. On želi da promeni sistem, ne želi da igra sa plejom. Konceptualno će da igra drugačije, svih 10 igrača će imati obaveze u igri", izjavio je tada Terzić.

Odlaskom Kange, igra crveno-belih izgubila je na kreaciji, mnogo više se sada ekipa muči da uđe u gol-šansu, međutim, to nije jedini problem.

Odlaskom Ričmonda Boaćija u Kinu za 6.000.000 evra, Aleksandar Pešić je ostao usamljen na poziciji centarfora, a bivši igrač Atalante i Tuluza mnogo bolje partije pružao je dok se borio za minutažu sa golgeterom iz Gane.

I dalje vodeći strelac Superlige nanizao je već šest utakmica bez postignutog gola, ali je njegovo mesto u timu praktično zacementirano, pošto je El Fardu Ben trenutno povređen (a i nije klasičan špic, kao ni Nemanja Milić koji je u par navrata imao tu ulogu), dok je postalo jasno da Vladan Milojević još ne računa ozbiljno na najboljeg strelca omladinske lige, Dejana Joveljića.

Kako će i da li će stručni štab crveno-belih uspeti da reši probleme u kojima se našao, ostaje da vidimo. Zvezda je trenutno na solidnih 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan (šest posle podele bodova), a do kraja sezone ostalo je još 10 utakmica (tri do plej-ofa i potom još sedam).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC