• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazić dobro zna koliko su važni mart i april

Autor mondo.rs

Kapiten crveno-belih bio je tu i kada su se gubile i kada su se pobeđivale najvažnije utakmice u sezoni. Upravo takve slede.

 Branko Lazić KK Crvena zvezda mart i april Evroliga ABA Izvor: MN PRESS

Branko Lazić (29) igra za Crvenu zvezdu od 2011. godine.

Srčani kapiten crveno-belih i lider ovog renoviranog tima, jako dobro zna koliko za klub znače martovske i aprilske utakmice u završnicama ABA lige.

Mnogo rada, truda, energije i sticanja iskustva bilo je potrebno Crvenoj zvezdi da 2014. prvo stigne do Evrolige, a 2015. započne strahovladu u regionu i Srbiji.

Pred jednu od najneizvesnijih završnica takmičenja koje daje jedinog evroligaša sa ovih prostora, Lazić je istakao da saigrači i on ne mogu biti smatrani favoritima i da su jedina prednost koju imaju - domaći teren i navijači.

"Ne smatram da imamo ulogu apsolutnog favorita u ABA ligi zbog činjenice da smo osvojili prvo mesto u regularnom delu sezone. Ono je teško izvojevano, a jedina prednost koju imamo, to su domaći teren i naši navijači", rekao je 29-godišnjak u intervjuu za sajt ex-YU takmičenja i dodao:

"Nema opterećenja, odnosno ono postoji jer je ovo vrlo važno takmičenje, ali kada igraš u dresu Crvene zvezde naučiš da nosiš taj pritisak".

Kalendar:

Mornar (18. mart)
Panatinaikos (20. mart)
Fenerbahče (22. mart)
Mornar (24. mart)
Real Madrid (30. mart)
Mornar* (2. april)
CSKA (5. april)

*napomena (1): utakmica Crvena zvezda - Mornar 2. aprila igraće se ako rezultat bude 1:1;
*napomena (2): finale ABA lige počinje 8. aprila, a igraće se na svaka dva ili tri dana do tri pobede u seriji;

Crveno-beli su imali poteškoća na startu ABA sezone, ali su serijom od 14 pobeda u poslednjih 15 kola izbili na čelo karavana, koristivši sve češće kikseve Budućnosti i Cedevite.

Iako ono glavno tek sledi, polufinale sa Mornarom, pa finale sa boljim od gore pomenutih rivala iz Podgorice i Zagreba, Lazić tvrdi da je mnogo toga već urađeno.

"Zadovoljni smo naravno, cilj je pred plej-of bio da osvojimo prvo mesto i osiiguramo prednost domaćeg terena. Bilo je dobrih utakmica, bilo je izazova, neke od najvažnijih mečeva u ABA ligi igrali smo samo dva dana nakon teških utakmica u Evroligi", rekao je i dodao:

"Ipak, sve to smo uspeli da prevaziđemo i da dođemo do osnovnog cilja pred plej-of, u kome je naš cilj poznat još od prvog dana i početka priprema, to smo isticali kao najvažniji cilj u ovoj sezoni. A to je osvajanje regionalnog takmičenja, odnosno odbrana titule".

Lazić je u Crvenoj zvezdi osvojio tri titule prvaka Srbije i ABA lige, kao i četiri Kupa Radivoja Koraća. Tekuća sezona u Evroligi mu je peta u karijeri.

O Mornaru…

"Svi koji su našli mesto u plej-ofu i završnici su tu potpuno zasluženo, jer su prikazali najviše tokom lige koja je trajala pet i po meseci. Mornar je odlična ekipa koja je osveženje u ABA ligi u svakom pogledu. Možda su u rezultatskom smislu bili iznenađenje na početku, ali kada u kontinuitetu igraju dobro, onda je to pokazatelj da vrede. Imaju dobrog trenera, dobru hemiju, dobre igrače na svim pozicijama i svoj stil igre", rekao je Lazić i nadovezao se:

"Sve to dovelo ih je do četvrtog mesta i najvećeg uspeha tog kluba. Dočekujemo seriju sa punim respektom, maksimalnom mobilnošću, jer se sada igra za trofej, od prvog minuta prve utakmice polufinala".

Kapiten crveno-belih košarkaša nada se da će publika biti važan faktor u prelomnim trenucima.

"Mnogo nam znači podrška, već sam to napomenuo kao važan faktor. Naši navijači godinama prave razliku, daju nam preko potrebnu podršku i pomažu nam da dođemo do dobrog rezultata. Ipak, na prvom mestu je da mi budemo na našem nivou, da igramo dobru takmičarsku košarku. Onda ćemo lakše doći do krajnjeg cilja".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC