Bojić prišao Paviću,neki DNS-ovci glasali za njega

Svi ključni ljudi u Demokratskom narodnom savezu stali su danas iza dojučerašnjeg SDS-ovca Borislava Bojića koji je potpisao pristupnicu toj partiji srdačno se izljubivši sa njenim liderom Markom Pavićem.

3
A- A A+
Borislav Bojić, DNS Foto: Mondo/Ž. Marković

Bojić će, rečeno je danas na konferenciji za medije u Banjaluci, do kraja ovog mandata u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine da djeluje u novoosnovanom Klubu DNS-a u kojem će biti još jedan bivši SDS-ovac Đorđo Krčmar i Jovan Vukovljak koji je nedavno napustio DNS pa se vratio u tu stranku.

Bojić je rekao da će i djelovati u skladu sa stavovima organa svoje nove stranke. Na stanje u SDS-u se nije previše osvrtao, ali je naglasio da se sada osjeća kao da mu je "neko skinuo betonske cipele“. Ipak, nije propustio priliku da kaže još koju riječ o ideologiji SDS-a.

Da li je iko od vas glasao za Bojića

Među brojnim novinarskim pitanjima najviše pažnje izazvalo je ono upućeno svima koji su danas stali iza Bojića, od Pavića, pa do potpredsjednika partije, te ostalih istaknutih funkcionera.

"Da li je iko od vas dosada ikada glasao za Bojića", upitao je jedan kolega.

Jedini od zbunjenih DNS-ovaca koji je odgovorio bio je Bojićev dojučerašnji saborac u SDS-u.

"Jesam ja", dobacio je Đorđo Krčmar.

"Ta partija se sada ideološki pronalazi“, rekao je Bojić dodavši da od DNS-a ne traži ništa, niti kompenzaciju, niti poziciju niti misli da će bilo koga da ugrozi.

Pohvalio se da mu je više od devedeset odsto onih koji su ga zvali ovih dana pružilo podršku.

Marko Pavić je DNS nazvao složnom porodicom koja je od danas šira za još jednog istaknutog člana. Govoreći o ambicijama stranke na izborima, rekao je da je došao da zaključka da je letvicu postavio možda i niže nego što je to realno, procjenjući da će rezultat DNS-a biti iznad očekivanja te da će nakon izbora biti nezaobilazan faktor na svim nivoima u BiH.

Početkom naredne sedmice biće održani razgovori šefova vladajuće koalicije u Srpskoj.

"Nadam se da će DNS dati doprinos u ostvarivanju rezultata koalicije, ali je naš cilj i jačanje uloge DNS-a u toj koaliciji“, kazao je Pavić.

Borislav Bojić,DNS Foto: Mondo/Ž. Marković

Na pitanje da li će, s obzirom na loše odnose sa Ujedinjenom Srpskom, DNS da povuče svoje ljude iz Kluba US u Narodnooj skupštini Republike Srpske, Pavić je rekao da je šef tog kluba iz DNS-a i da on o tome odlučuje.

"Nemamo mi ništa protiv US, ali smo u jednom momentu kada su iz US-a počeli da vrbuju naše kadrove, bili ljuti na naše partnere iz SNSD-a koji su odobravali takve poteze. Ne možemo dozvoliti da neko ko je naš partner radi direktno protiv nas“, rekao je Pavić.

Na pitanje koliko je u skorije vrijeme DNS dobio novih članova, Pavić je odgovorio:

"Sportski komentatori bi samo rekli: Auuu!“

Borislav Bojić napustio SDS

Bojić pred vratima DNS-a

Tagovi:

Ostale vijesti