• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žoze Murinjo o nasleđu, zidu i vratima

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester junajteda uveren je da u tom klubu radi odličan posao i da će postepeno doći do rezultata koje navijači očekuju.

Žoze Murinjo izašao je pred novinare uoči četvrtfinalne utakmice FA kupa protiv Brajtona, ali je veći deo konferencije iskoristio da objasni zašto ispadanje od Sevilje u osmini finala Lige šampiona nije neuspeh, kao što je već konstatovao u utorak, posle revanš meča.

"Navijači imaju pravo na svoje mišljenje, imaju pravo da budu nezadovoljni, ali postoji nešto što se zove fudbalsko nasleđe, ono što trener nasledi kada preuzme jedan klub", rekao je Murinjo nakon uvodnog dela, u kome je konstatovao da se posle ispadanja iz Evrope sjajno radi na treninzima - "kao i uvek" - ali i da se on i igrači mentalno nalaze na istim talasnim dužinama, ujedinjeni i motivisani da "guraju" dalje.

Zatim je pomoću činjenica pokušao da dokaže da Mančester junajted nije klub od koga se u ovom trenutku mogu zahtevati vrhunski uspesi.

"Junajted nije mnogo puta osvojio Ligu šampiona, a poslednji put je to uradio 2008. U poslednjih sedam sezona, sa četvoricom različitih trenera, jednom se nije kvalifikovao za Evropu, dva puta je ispao u grupnoj fazi i najbolje je prošao 2014, kada je igrao četvrtfinale. Premijer liga? Poslednja titula je osvojena 2013, posle toga je najbolji plasman bilo četvrto mesto. To je fudbalsko nasleđe i ono označava tačku na kojoj se nalazite kada počinjete jedan proces. Navijači sa kojima vi razgovarate - koje ja takođe poštujem - veoma su razočarani. Oni sa kojima razgovaram ja, znaju šta je fudbalsko nasleđe, šta je proces i kada sam došao ovde".

Uporedio je Murinjo svoj tim sa onim koji ima Pep Gvardiola.

"Mančester siti u poslednjih sedam godina nikada nije završio Premijer ligu ispod četvrtog mesta. Dva puta su bili šampioni, ako hoćete i tri puta, a dva puta drugi. Otamendi, De Brujne, Fernandinjo, Silva, Sterling, Aguero, to su sve investicije iz prošlosti. Ja ću mom nasledniku ostaviti Lukakua, Matića, naravno i De Heu, koji je tu od ranije. To će biti igrači drugačijeg mentaliteta, kvaliteta i iskustva od onih koje sam ja zatekao".

"Specijalni" je ukazao na pravilnosti koje postoje u takmičenju Lige šampiona.

"Pogledajte ko je u četvrtfinalu. Barselona je uvek tu, Real, Juventus, Bajern takođe. Pojavljuju se tu još neki klubovi, kao što je moj Inter, ili prošle godine Monako, ali postoji razlog što su neki UVEK tu".


Prema njegovim rečima, raditi u Mančester junajtedu danas predstavlja veliki izazov i on za to što radi uživa podršku svih u klubu.

"Mogao bih da radim u drugoj zemlji, da sada već imam titulu u džepu, ali ja sam ovde, biću ovde i neću menjati svoj mentalitet. Postoji izreka, koja kaže: 'Svaki zid su vrata'. Neću da pobegnem ili nestanem zato što sam čuo nekoliko zvižduka. Pre sledeće utakmice ću prvi izaći iz tunela. Ne plašim se svojih odgovornosti".

Nije Murinjo propustio ni priliku da se obrati svojim "neprijateljima", odnosno onima koji slave njegov poslednji poraz.

"Ljudima koji me ne vole je godinama bilo veoma, veoma teško. 'Evo ga opet on, opet je pobedio'. Sada nisam ništa osvojio 10 meseci, ali pobedio sam Liverpul, pobedio sam Čelsi. Onda sam izgubio od Sevilje i došlo je vreme da ti ljudi budu srećni. Moja religija naučila me je da budem srećan zbog sreće drugih ljudi, pa neka bude tako. Ja sam zaista srećan čovek".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC