• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajfun i Super Mario preporodili "švabe"

Autor mondo.ba

Štutgart nastavio sa odličnim partijama otkako je funkciju trenera preuzeo Tajfun Korkut...

Kada je krajem januara, Turčin rođen u Štutgartu Tajfun Korkut (43), preuzeo ekipu „švaba“ od otpuštenog Henesa Volfa, tim sa „Gotlib Dajmlera“ je na sedam mečeva ostvario šest poraza i bio na tri boda od zone ispadanja.

Od tada, pa do petka uveče, Korkutovi izabranici su nanizali dva remija i čak pet pobjeda, uključujući i večerašnju u Frajburgu u 27. kolu za skok na osmo mjesto na tabeli i borbu za plasman u Ligu Evrope.

Korkutov prvobitni plan - opstanak u Bundesligi je uveliko premašen s obzirom da Štutgart sada od opasne zone bježi velikih 12 bodova, a do Lajpciga na šestoj poziciji ga dijeli samo jedna pobjeda s tim da Red Bul ima utakmicu manje.

FRAJBURG - ŠTUTGART 1:2 (0:1)

Najzaslužniji za 11. ovosezonski trijumf gostiju na lokalnom derbiju na „Švarcvald“ stadionu bio je povratnik iz Volfsburga i dvostruki strijelac Mario Gomez, koji je pogađao mrežu domaćina u četvrtom i 75. minutu.

Početkom nastavka, Nils Petersen je pokazao da je veliki majstor fudbala - poslije greške odbrane i duplog pasa sa Nikolasom Hoflerom, iskosa sa desne strane sa 20-ak metara je lobovao golmana Cilera za izjednačenje i veliko slavlje na klupi domaćina - 1:1.

Bio je to 13. gol Petersena ove sezone i drugi je strijelac šampionata, a prvi Nijemac s obzirom da se izjednačio sa Gaboncem Pjerom-Emerikom Obamejangom (13), dok je neprikosnoven na liderskoj poziciji Poljak Robert Levandovski (23).

Ipak, to nije bilo dovoljno da Frajburg izbjegne deveti poraz ove sezone za nastavak lošeg niza od četiri meča bez pobjede jer je u 75. minutu iz drugog pokušaja Gomez zakucao loptu u mrežu domaćina - 1:2.

"Super Mario" je upisao i šestu "recku" otkako je ponovo obukao dres "švaba" i ozbiljan je pretendent čak i za napad "pancera" na Mundijalu u Rusiji, što je potvrđeno i pozivom selektora Joakima Leva. 

Bundesliga, 27. kolo

Frajburg - Štugart 1:2 (0:1)

/Petersen 53 - Gomez 4, 75/

Subota, 15.30

Augzburg - Verder Bremen

Borusija Menhengladbah - Hofenhajm

Ajntraht Frankfurt - Majnc

Hamburger SV - Herta

Volfsburg - Šalke (18.30)

Nedjelja

Borusija Dortmund - Hanover (13.30)

Keln - Bajer Leverkusen (15.30)

RB Lajpcig - Bajern (18.00)

TABELA: Bajern Minhen 66, Šalke 46, Borusija Dortmund 45, Ajntraht 42, Bajer Leverkuzen 44, RB Lajpcig 40, Hofenhajm 38, Štutgart (+1) 37, Augzburg 35, Borusija Menhengladbah 35, Herta 32, Hanover 32, Verder 30, Frajburg (+1) 30, Volfsburg 25, Majnc 25, HSV 18, Keln 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC