• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea kreće u odbranu titule, derbi Sarajeva

Autor mondo.ba

Ovog vikenda startuje košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine.

 Košarkaška liga BiH, prvo kolo, parovi, satnica Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Iako su "igosi" osigurali nastup u ABA ligi zbog odluka rukovodstva regionalnog takmičenja, ipak planiraju da odbrane trofej. Već na startu u subotu u Laktaše dolazi stari znanac, ekipa Širokog.

"U Ligi BiH svi će željeti da pobijede Igokeu, a mi želimo da afirmišemo mlade igrače zbog čega u domaćem šampionatu ne važimo za favorita u svim utakmicama. Sigurno će tu biti i poraza, ali naš cilj je da pružimo šansu mladim košarkašima koji su je zaslužili kroz takmičenja u ligi Republike Srpske i juniorskoj ABA ligi. Među njima je Dalibor Ilić, jedan od najtalentovaniji igrača u regionu. On će imati priliku da kroz treninge i utakmice svojim zalaganjem izbori priliku, od njega će mnogo zavisiti, a u meni će imati veliku podršku. Iako ćemo igrati sa mladim timom to ne znači da se odričemo titule jer je to i dalje cilj", izjavio je trener Aleksandrovčana Dragan Bajić za list "EuroBlic".

Najzanimljiviji meč prvog kola Lige 6 za prvaka večeras će u "Skenderiji" igrati gradski rivali Spars i Bosna Rojal. Sparsi su regularni dio sezone završili na drugom, a Bosna Rojal na trećem mjestu ligaške tabele.

U taboru oba tima očekuju težak susret koji će najvjerovatnije odlučiti nijanse, koncentracija i raspoloženje igrača.

Trener "studenata" Miloš Pejić uoči početka Lige za prvaka dobio je tri nova igrača, nekadašnjeg bh. reprezentativca Ermina Jazvina i dva američka košarkaša - Erika Vašingtona i Džejka O'Brajena. Zato je izrazio nadu da će se trojac brzo uklopiti i donijeti napredak u igri njegove ekipe.

Strateg Sparsa Marko Trbić očekuje tešku utakmicu između timova koja gaje različite koncepte igre. Dodaje da je ove sezone Liga 6 veoma jaka, ali da je cilj Sparsa plasman među četiri najbolje ekipe.

Parovi prvog kola

Liga za šampiona 

Kakanj - Zrinjski (19)
Spars Zirat - Bosna Rojal (18)
Igokea - Široki (19)

Liga za opstanak:

Vogošća - Radnik (16.30)
Bošnjak - Mladost (16.30)
Sloboda - Student (19.30).

Liga 6 za prvaka i Liga za opstanak igraće se po ligaškom sistemu, s tim što klubovi koji će se boriti za opstanak prenose bodove osvojene u međusobnim susretima u Ligi 11. Četiri prvoplasirane ekipe iz Lige 6 za šampiona izboriće nastup u plej-ofu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC