• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NCAA martovsko ludilo:Noć kad su došli vanzemaljci

Autor mondo.rs

Na finalnom turniru američke koledž košarke prvi put se dogodilo da najslabiji tim pobedi prvog favorita za trofej

Na finalnom turniru američke koledž košarke (NCAA), poznatom u SAD kao "martovsko ludilo", u noći između petka i subote u Šarlotu dogodilo se nešto nezamislivo, jer je prvi put u istoriji takmičenja najslabiji tim eliminisao apsolutnog favorita.

Malo poznati Univerzitet Merilend okruga Baltimor (UMBC), koji je turnir započeo sa najlošije, 16. pozicije, u prvoj rundi prosto je "pomeo" sa parketa apsolutnog favorita Virdžiniju, univerzitet koji je bio rangiran kao najbolji koledž tim u Americi.

Rezultat utakmice između UMBC Retriversa i Virdžinija Kavalirsa, tima koji je na turnir stigao sa čela Konferencije Atlantska obala  najjače u SAD, glasio je neverovatnih 74:54.

Ovo je prvi put u istoriji "martovskog ludila" da 16. tim pobedi prvog favorita, jer su u prethodnih 135 takvih mečeva autsajderi gubili svaki put.

NCAA
Izvor: Youtube/NCAA March Madness

Ono što uspeh Retriversa čini još neverovatnijim jeste činjenica da su na turnir ušli kao najgori 16. rangirani tim u novije doba i to iz slabašne Konferencije Amerika istok, a da su pre samo dva meseca od konferencijskog rivala Olbanija izgubili čak 44 poena razlike - 83:39.

Najbolji opis onoga što se desilo u Šarlotu dao je za ESPN sportski analitičar CBS Sportsa i simpatizer Virdžinije Bil Rafteri.

"Da li znate šta je ovo? Ovo je kao ono kada kažete 'pa, dobro, jednog dana će vanzemaljci sleteti ovde i biće čudesno'. Ali, u stvari u sebi mislite 'ma daj, čoveče, svi znamo da vanzemaljci ovde nikada neće sleteti'", kazao je Rafteri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC