• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Opšta mobilizacija

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde poručio je pred početak plej-ofa ABA lige da je jasno da mnogi žele da "sklone" taj klub sa prvog mesta i da moraju da igraju kao na poslednja dva meča

 Polufinale-plej-ofa-ABA-Crvena-zvezda-Mornar-najava Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u nedelju počinje borbu u plej-ofu ABA lige i u prvom meču polufinalne serije dočekuje ekipu Mornara. Dušan Alimpijević navodi da je osvajanje trofeja u regionalnom takmičenju primarni cilj, i da uprkos tome što mnogi žele da skinu Zvezdu sa prvog mesta, tim mora da se pokaže u najboljem izdanju.

"Vidite kakvih sve stvari ima oko kluba i šta se sve dešava u poslednje vreme, koliko ljudi žele da Zvezdu sklone ove godine sa prvog mesta. Time se klub bavi, a sportski deo ostaje nama. Ovo je momenat u kome moramo da uđemo u opštu mobilizaciju. Svima je jasno i svi vide sve ove stvari", rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da je prvi deo u ABA ligi okončan uspešno i pozvao je navijače da im pomognu da nastave u tom pravcu.

"Od početka govorimo koji je primarni cilj i došli smo do finiša. Prvi deo zadatka smo završili tako što smo obezbedili prednost domaćeg terena. Sledi glavni deo. Borili smo se za to i zato pozivam sve navijače da nas podrže jer smo mnogo puta imali prilike da vidimo koliko nam znači taj vetar u leđa".

Šok za Zvezdu: Dangubić završio sezonu!

Alimpijević je rekao da poslednje dve utakmice, protiv Cibone i Valensije, daju vetar u leđa njegovoj ekipi, veru i dodatnu dozu samopouzdanja.

"Više od pobede znači način na koji smo pobedili, kako smo izgledali na terenu, kao tim. Vratili smo se na ona vremena kada smo igrali ove sezone najbolju košarku. Prosto je bilo nemoguće da tim bude ravna linija, bez oscilacija. Poslednje dve utakmice nam daju za pravo da se osećamo najbolje u ovom trenutku. Naročito Valensija", rekao je trener Zvezde.

Gust i težak raspored, po njegovim rečima, ne bi trebalo da bude problem.

"Ne postoji bolja priprema od utakmica, pogotovo ako je evroligaška. Koliko god da nas je gust raspored izmučio, mislim da sada kada kreće plej-of i šanse za Top 8 su minimum minimuma, prednost treba da se da osvajanju ABA lige. Treba da ostanemo zdravi i sveži za drugu utakmicu u Baru".

Trener Zvezde naveo je da veoma poštuje Mornar i trenera crnogorskog kluba Mihaila Pavićevića.

"Imaju sjajnu sezonu, vrlo dobre partije na svim frontovima. Apsolutno su zasluženo na tom mestu. Izuzetno cenim rad trenera i siguran sam nije neosnovano što su toliko puni samopouzdanja. Ali, naši ciljevi su takvi kakvi su, bez obzira na to ko je na tom mestu".

On se osvrnuo i na izjavu Barana koji su rekli da se ne plaše Zvezde.

"Čitam 10 intervjua 'ne plašimo se, ne plašimo se, ne plašimo se". Imam utisak, 10 puta kada to vidim, da ipak tu postoji nešto drugo", rekao je Alimpijević uz osmeh.

Prva utakmica polufinalne serije, koja se igra na dve pobede, na programu je u nedelju  od 19 časova u hali Aleksandar Nikolić u Beogradu, a ulaz na tribine je besplatan.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

DŽABE MOBILIZACIJA ZVJEZDA PADA NIŠTA OD EVROLIGE NA JESEN

Marko

@MILOŠ hahahaha

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC