• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valensija u strašnoj formi!

Autor mondo.rs

Najzaslužniji za šestu pobedu u poslednjih sedam kola Primere su Simone Zaza i Rodrigo. Alaves dobro prošao sa samo tri lopte u mreži. Sosijedad poveo, pa izgubio od Hetafea.

Valensija - Alaves 3:1 (2:0) u meču 29. kola Primere!

Strelci za "slepe miševe" bili su Rodrigo u 19. i Simone Zaza u 33. minutu, dok je Lagvardija u 54. minutu skrenuo centaršut u sopstvenu mrežu i tako ugasio nadu gostujućeg tima da posle pogotka Rubena Sobrina za 2:1 početkom drugog poluvremena mogu da urade nešto više.

Valensiji je to šesta pobeda u poslednjih sedam kola, uz remi u Bilbau, tako da se mesto u prva četiri i povratak u Ligu šampiona teško mogu dovesti u pitanje, naročito ako Sevilja i Viljareal u nedelju ne osvoje tri boda, a imaju prilično teške zadatke.

Marselinovi izabranici, Nemanja Maksimović je ušao sa klupe u 84. minutu, demonstrirali su brz, napadački, atraktivan fudbal, uz veliki broj propuštenih šansi, pored tri data gola.

Poveli su malim remek delom, posle duplog pasa Rodriga i Zaze na malom prostoru, kada je Italijan perfektno odmerenim kratkim dodavanjem iza leđa odbrane "izbacio" naturalizovanog Brazilca samog pred golmana Garsiju.

Garsija je izvanredno branio tokom cele utakmice, ali u 33. minutu nije mogao da zaustavi ni udarac Zaze sa pet metara, na centaršut Pareha sa desnog boka - 2:0.

Alaves je u 49. minutu smanjio iz jednostavnog protivnapada, kome je pogrešnom procenom leta lopte kumovao levi bek domaćih Gaja, ali samo pet minuta kasnije ponovo je bilo dva gola razlike. Soler je uputio opasan centaršut, a Lagvardija nespretno reagovao i matirao Garsiju.

Valensija - Alaves 3:1, Primera 2018
Izvor: Youtube/Resumenes FUT


Ranije u subotu na "Rijazoru" su remizirali Deportivo i Las Palmas, što je u kombinaciji sa sinoćnom pobedom Levantea nad Eibarom, obe ekipe ostavilo još dalje od zone spasa nego što su bili pre ovog kola.

Uspešna sezona "malih", koji trenutno imaju tri "predstavnika" u prvih 10 na tabeli (Đirona, Eibar), nastavljena je pobedom Hetafea nad Sosijedadom u San Sebastijanu - 1:2!

Sosijedad je zasluženo poveo preko Vilijana Žozea, ali se izjednačujući pogodak u samom finišu prvog poluvremena pokazao psihološki veoma važnim. Iskusni napadač gostiju Anhel je već u 51. minutu zatresao mrežu posle solo akcije i to je momcima iz predgrađa Madrida bilo dovoljno da osvoje ceo plen.

Hetafe se bodovno izjednačio sa Eibarom i na osnovu bolje gol-razlike probio na devetu poziciju.

REZULTATI 29. KOLA:

Deportivo La Korunja - Las Palmas 1:1 (1:1)
/Albentosa 22 - Halilović 3/

Valensija - Alaves 3:1 (2:0)
/Rodrigo 19, Zaza 33, Lagvardija 54ag - Sobrino 49/

Sosijedad - Hetafe 1:2 (1:1)
/Vilijan Žoze 23 - Dakonam 45, Anhel 51/

Betis - Espanjol 20.45

nedelja:

Leganes - Sevilja 12.00
Barselona - Atletik Bilbao 16.15
Selta - Malaga 18.30
Viljareal - Atletiko Madrid 18.30
Real - Đirona 20.45

odigrano u petak:

Levante - Eibar 2:1 (1:0)
/Rođer 25, Boateng 64 - Čarls 63/

TABELA: Barselona 72, Atletiko M. 64, Valensija (+1) 59, Real 57, Sevilja 45, Viljareal 44, Đirona 43, Betis 40, Hetafe (+1) 39, Eibar (+1) 39, Selta 38, Atletik B. 35, Espanjol 35, Sosijedad (+1) 33, Leganes 33, Alaves (+1) 31, Levante (+1) 27, Las Palmas (+1) 21, Deportivo (+1) 20, Malaga 13.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC