Odbranjena Budva, službe u pripravnosti

Autor:

Jak talas plime pogodio je juče nekoliko primorskih gradova Crne Gore, ali prema izveštajima nadležnih službi i medija more se tokom noći povuklo, a južni vetar oslabio pa je situacija pod kontrolom.

0
A- A A+
nevreme Budva.jpg Foto: MONDO/Mladen Stojović


Nadležne službe i meštani Budve su sa 500 džakova peska "odbranili" Stari grad od jakog plimnog talasa koji je juče ugrožavao taj grad.

More se povuklo pa u nadležnoj službi spašavanja "ne očekuju probleme", saopšteno je medijima, uz ocenu da je "situacija pod kontrolom".

Jak plimni talas nošen južnim vetrom izazvao je problem i u Ulcinju, posebno na Adi Bojani, gde je dodatno podignut ionako visok vodostaj istoimene reke koja se uliva u Jadransko more.Poplavljene su kućice i restorani duž rečne obale, objavili su lokalni mediji, a voda je "potpila" i ulcinjsku Veliku plažu.

Pojedina sela u okolini Ulcinja, duž reke Bojane, u blizini granice s Albanijom, odsečena su od sveta i do njih se može isključivo vodenim putem i čamcima, prenose mediji.

Izvor: MONDONarastao je vodostaj Skadarskog jezera, pa stanovnici nekoliko sela u okolini jezera strahuju od poplava. Vodostaj na Rijeci Crnojevića je 143 santimetra.

Izvor: MONDO


Cetinje je, prema izveštaju lokane službe spašavanja pod kontrolom, dok je u Nikšiću jak vetar čupao stabla i saobraćajne znakove.

Nadležne službe su u pripravnosti, a meteorolozi su tokom vikenda najavili padavine i do 300 litara po kvadratnom metru i umeren do pojačan južni vetar.

Tagovi:

Ostale vijesti