• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo o igri Junajteda: Matić kao pusto ostrvo

Autor mondo.rs

Portugalac ljut na svoje igrače, sve osim reprezentativca Srbije.

Prvo ih je Sevilja eliminisala u osmini finala Lige šampiona, a onda ih Brajton dobro namučio u četvrtfinalu FA kupa.

Teški dani su pred Žozeom Murinjom da vrati ekipu na nivo nekih ranijih partija ove sezone, koje su Mančester junajtedu i donele trenutno drugo mesto u Premijer ligi.

Posle teško izvojevane pobede nad Brajtonom (2:0), Portugalac je uglavnom kritički govorio o svojim igračima. Ipak, jedan je dobio i pohvale.

"Radije bih da pričam o onima koji su odigrali dobro... Matić je bio poput pustog ostrva punog karaktera. Prednjačio je svojim ponašanjem na terenu i kvalitetom, dok su neki drugi igrači bili uplašeni. Kada sunce sija i kada sve ide dobro, svi žele da se istaknu, puni su samopouzdanja i stalno traže loptu. Kada je zima, kada je ekipa u seriji loših rezultata, onda nema mnogo igrača koji će se istaći. Tada dolazi do razlike u kvalitetu i karakteru, ne samo igračkih, već i kao osoba", objasnio je Murinjo.

Pored Matića, koji je upisao asistenciju i gol, trener Mančester junajteda posebno je govorio i o mladom Skotu Mektomineju.

"Ovo je bila njegova najgora utakmica od kada sam ga stavio u A tim. Grešio je u dodavanjima, gubio duele... Ali, on je svestan da je igrač Mančester junajteda i ima snage da kaže sebi: 'OK, ne igram dobro, grešim, ali onda ću barem da radim osnovne stvari u odbrani, da se dobro postavljam, da uklizavam, da ne pravim krupne greške'. Kod njega sam video da postoji odlučnost, ali kod nekih drugih igrača video sam strah da igraju".

Među takvima su bili Luk Šo i Antonio Valensija.

"Nisu ispunjavali taktičke dogovore i da sam mogao, na poluvremenu bih zamenio obojicu. Nisam to, ipak, uradio jer bi bilo previše agresivno i ostao bih sa samo jednom izmenom do kraja", rekao je Portugalac, koji je zamenio Šoa odmah po završetku prvog dela utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC