• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin revanš Mačvi, Adžić i Ben za tri boda!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda se iz Šapca vraća sa tri boda. U izuzetno borbenoj utakmici, u kojoj smo videli čak 12 žutih kartona, pobedu ekipi Vladana Milojevića doneli su Luka Adžić i El-Fardu Ben

 Zvezdin revanš Mačvi, Adžić i Ben za tri boda! Izvor: MONDO/Nemanja Milešević

Crvena zvezda se revanširala Mačvi!

Na mestu na kome je u sredu eliminisana iz Kupa Srbije, nakon jedanaesteraca, Crvena zvezda je četiri dana kasnije upisala superligašku pobedu golovima Luke Adžića iz 65. i Bena iz 75. minuta, za povratak na pobednički kolosek nakon mini-krize.

Publika u Šapcu gledala je izuzetno borben meč koji je obeležio veliki broj faulova i žutih kartona, a sudija Petar Piper imao je pune ruke posla.

Pokazao je čak 12 žutih kartona, od toga dva fudbalerima koji nisu ni bili na terenu (!?), a verovatno je i Crvenu zvezdu oštetio za nedosuđen jedanaesterac kada je Filip Pejović u svom kaznenom prostoru igrao rukom nakon centaršuta Nenada Milijaša.

Na kraju, u sjajnoj atmosferi na stadionu u Šapcu: Mačva - Crvena zvezda 0:2 (0:0), nakon kojih se fudbaler Vladana Milojevića vraćaju na "+12" u odnosu na Partizan.

Macva - Zvezda
Izvor: YouTube


Vladan Milojević je u odnosu na meč u Kupu napravio pet promena, neke zbog povreda - neke zbog taktičkih zamisli, a ofanzivan ritam od starta meča pokazao se kao dobro oružje protiv Mačve pošto je Zvezda u uvodnim minutima napravila nekoliko povoljnih situacija.

Milan Rodić i Luka Adžić su sjajno sarađivali po levoj strani, dok je Ben imao manje prostora po desnoj strani s obzirom na to da nije bilo povređenog Filipa Stojkovića.

Ipak, nakon dobrog početka ušlo se u seriju faulova i prekida na sredini terena, tokom prvog poluvremena videli smo čak 30 prekršaja, a zanimljivo je da je uprkos dominaciji u posedu najbolju šansu imala Mačva.


Nenad Gavrić je prošao po levoj strani, zaobišao Babića i Borjana, ali onda iz mrtvog ugla nije uspeo da prosledi loptu u mrežu - odnosno blokirao ga je Le Talek.

Milojević je zbog povrede morao da izvede Krstičića, kome je "stradalo stopalo i završio je na snimanju", i umesto njega je ušao Srnić, Ben je imao više slobode i često je ulazio u srednji deo terena i pokušavao da kombinuje sa Pešićem, a nakon faula nad napadačem Zvezde u 65. minutu "pao" je gol.

Luka Adžić je fenomenalno šutirao iskosa sa leve strane i uhvatio Puletića na "krivoj" nozi za veliko slavlje navijača Zvezde u Šapcu.

Mačva je tada zaigrala "opuštenije", krenula malo napred, što je Crvena zvezda koristila i za kontranapade, ali je ipak gol došao opet posle prekida. Posle kornera u 75. minutu Pešić je prebacio loptu na drugu stativu, a Ben se najbolje snašao i stavio tačku na meč.

Sledi pauza u prvenstvu koje se nastavlja za dve nedelje, Mačva ide u Čačak, a Zvezda u Lučane, doduše bez Milana Borjana koji je dobio četvrti žuti karton.

MAČVA: Puletić - Pejović, Tošić, Jovanović, Ristivojević - Ivić, Obrovac, Adamović (od 68. Milinković), Jeremić (od 83. Marković), Gavrić (od 57. Vladisavljević) - Matić.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Babić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Krstičić (od 46. Srnić), Milijaš, Adžić (od 75. Radonjić), Ben (od 86. Ilić) - Pešić.

Meč je sudio Petar Piper.

N  A  J  A  V  A

U sredu Kup, u nedelju Superliga!

Mačva i Crvena zvezda se sastaju po drugi put ove nedelje - i to na istom mestu - pa tako Šapčani žele da ponove dobru partiju iz "masovnijeg" domaćeg takmičenja u kom su eliminisali viceprvaka na penale, dok fudbaleri Vladana Milojevića traže svojevrsnu "osvetu" za taj čin.

TRENUTNI REZULTAT: MAČVA - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0)

Trener crveno-belih je u najavi utakmice kazao da on preuzima "svu odgovornost" za mini-krizu njegovog tima i da veruje da će izaći iz nje, ali iz nje će morati bez nekolicine startera.

Zbog povreda i suspenzija ne može da računa na Uroša Račića,  Filipa Stojkovića, Mičela Donalda i Vujadina Savića, dok se oporavio Ben i nalazi se u startnoj postavi.

Luka Adžić je dobio prednot na levom krilu u odnosu na Nemanju Radonjića, tragičara meča u Kupu, dok će Marko Gobeljić zaigrati na poziciji desnog beka. Sa klupe šansu čeka Dejan Joveljić koji je drugi uzastopni meč rezervista.

Dragan Aničić je odlučio da ne napravi niti jednu promenu u sastavu.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! ZVEZDA JE POBEDILA 2:0!

84' - Rodić šutira jako posle kornera, malo iznad prečke! Ilić menja Bena...

80' - Ben!

Velika šansa za napadača s Komorskih Ostrva - Gobeljić je poslao odličan centaršut, on je zakačio loptu glavom, ali pola metra pored stative...

75' - Ben! Gol! Zvezda vodi u Šapcu 2:0!

Crvena zvezda je bila u visokom ritmu i uspeva brzo da duplira prednost preko Bena. Odlično je skočio Pešić posle kornera, lopta je stigla do Bena, a ovaj sa druge stative šalje loptu u mrežu. Radonjić menja Adžića, a Gobeljić dobija žuti karton.

Ben
Izvor: YouTube/AMVideo7


73' - Pešić! Ben!

Zvezda želi do drugog gola u Šapcu, dobro je prošao Pešić po levoj strani odbranio je Puletić, a onda Ben iz odbitka ne uspeva bolje.

67' -
Ulazi Milinković umesto Adamovića. Sada dobija žuti karton i Mladen Lazarević - još jedan igrač s klupe... Sada iz Mačve.

65' - Luka Adžić! Gol! Zvezda vodi 1:0! Majstorija!

Slobodan udarac na 18 metara, ovoga puta iskosa sa leve strane, a Luka Adžić postiže fenomenalan gol. Našao je na krivoj nozi sugolmana Puletića i doveo Zvezdu u vođstvo. Skinuo je dres i dobio žuti karton…

Posle toga neke čarke i žuti karton za rezervnog golmana Nemanju Supića.

Adžić
Izvor: YouTube/AMVideo7


60' - Milijaš šutira jako u Puletića, a onda odmah brza kontra za Matića koji ne koristi kiks Gobeljića. Fantastični Le Talek ne da ni korner.

60


56' - Sada žuti karton za Bena - zbog simuliranja. Za to vreme je Milan Borjan pokušavao da podigne Nenada Gavrića sa trave, pošto se povredio... I njemu žuti karton. Gavrića menja Vladisavljević.

45' -
Odmah izmena - Krstičić izlazi iz igre, a menja ga Srnić. Na početku bakljada.



Kraj prvog poluvremena u kom je Zvezda dominirala, Mačva bila gruba i imala opet najbolju šansu meča. Izostali su napadi Crvene zvezde po desnoj strani, oseća se odsustvo Filipa Stojkovića, dok su probleme domaćinu najviše pravili Rodić i Adžić.


45+1' - Gavrić!

Kakva šansa za fudbalera Mačve… Proigrao ga je odlično Matić, proleteo je po levoj strani pored Babića, imao ispred sebe istrčalog Borjana, zaobišao i njega, ali onda našao se u "mrtvom uglu" i njegov šut blokira tamo Le Talek.

44' -
Ivić pravi faul, ruši Krstičića, i dobija žuti karton. Šesti za igrače Mačve u ovom poluvremenu koji su zaista igrali grubo.

42' -
Najbolji strelac Mačve dobija žuti karton zbog simuliranja, pao je Matić pored Le Taleka.

33' -  Sporna situacija!

Slobodan udarac za
Milijaša, Pejović kači loptu rukom i šalje je u novi korner. Sumnjiva situacija, jasno je da je Pejović igrao rukom u svom kaznenom prostoru i to je tip situacije koju arbitri često okarakterišu za jedanaesterac. Petar Piper ovoga puta nije.

Pejović je izbio loptu ispred Le Taleka, a utakmica je brzo nastavljena...

Penal
Izvor: YouTube/AMVideo7


31' - Ponovo žuti karton!

Sada je Jovanović grubo startovao na Pešiću u začetku Zvezdine kontre...

28' -
Velika gužva posle grubosti Pejovića, sa leđa je startovao kapiten Mačve na Adžića. Žuti karton i za Gavrića zbog korišćenja lakta u jednom duelu... Mnogo faulova i prekida igre

22' -
Bojan Matić je zakačio rukom po licu Damijena le Taleka, bunili su se igrači Crvene zvezde, ali na kraju ni žuti karton za napadača Mačve.

16' - Puletić!

Babić se najbolje snalazi posle kornera, praktično ramenom šutira ka golu, lopta prolazi iza Pešića i hvata je čuvar mreže Mačve.

13' -
Milijaš levom, jako i neprecizno, Zvezda pritiska...

12' -
Sada Rodić i Adžić po levoj strani, loptu u poslednjem trenutku izbacuje Tošić!

11' - Milijaš! Krstičić!

Ozbiljne šanse za Crvenu zvezdu koja je napala Mačvu… Prvo je Rodić s leve stative prebacio na desnu odakle je izblokiran šut Milijaša, a nakon drugog kornera, sada s suprotne strane, u velikoj šansi Nenad Krstičić čiji pokušaj glavom odlazi preko gola!

4' -
Jeremić pravi neoprezan prekršaj nad Adžićem na 18 metara, pozicija za Milijaša... Ipak, kapiten Zvezde prepustio je loptu Adžiću koji pogađa Tošića u glavu, a nakon toga kraći prekid jer je defanzivac ostao na travi.

1' - Meč je počeo, sa pet minuta zakašnjenja.

Izvor: MONDO/Nemanja Milešević

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

KAKVA ŠTETA MAČVA NIJE USPJELA DA SRUŠI ZVJEZDU ALI DELIJE DOBLI STE SAMO BITKU ŠAMPION ĆE BITI PARTIZAN

Pizon

@MILOŠ Hoce samo sutra malo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC