• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi ovo radimo s telefonima, a nema svrhe

Autor mondo.rs

Još jedan dokaz da gašenje aplikacija nema nikakve veze sa poboljšanjem rada telefona. Makar ne ono kakvo većina nas praktikuje.

 Svi ovo radimo s telefonima, a nema svrhe Izvor: Promo/Kaspersky

Korišćenje „Force Close“ opcije za gašenje učitanih aplikacija iz multitasking menija, omiljena razbibriga mnogih korisnika telefona u nadi da će im telefon bolje raditi i da će uštedeti energiju baterije, uopšte ne pomaže telefonu da on bolje radi, otkriva The Verge. O ovome smo već pisali pisali nakon izjave Džona Grubera za The Independent list, koji se bavi istraživanjima vezanim za iOS i iPhone, odnosno iPad, a sad je i The Verge došao do jakih dokaza da je ovo zapravo tačno.

Aplikacije zbog kojih su ljudi zažalili

Jedan od potpredsednika kompanije Apple, zadužen za iOS i softver u tom gigantu rekao je da gašenje aplikacija iz pomenutih razloga nije neophodno i da bi trebalo „Force Close“ opciju koristiti samo nad aplikacijama koje su se „zakucale“, odnosno prestale da rade. Slično je odgovorio i visoki zvaničnik Google operativnog sistema, navodeći da sistem već sam usporava nepotrebne ili zatvara aplikacije koje se ne koriste, kao i da „Force Close“ aplikacija neće rešiti problem s brzinom telefona niti produžiti rad baterije.

Ko mi se nakačio na Wi-Fi? Proverite!

The Verge u videu koji imate priliku da vidite navodi da je nasilno gašenje aplikacija loše, jer sistem umesto da budi aplikacije, koje je uspavao, mora da pokreće aplikacije ispočetka i tako troši i više resursa telefona, ali i baterije.

Ako i vi često gasite aplikacije - prestanite, nema smisla niti svrhe…

Is force closing apps bad for your phone?
Izvor: The Verge

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS