• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva drama u "Morači", Gordić izmislio pobjedu!

Autor mondo.rs

Pogledajte: Budućnost i Cedevita nikad ne razočaraju!

 Kakva drama u "Morači", Gordić izmislio pobjedu! Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Trostruki uzastopni šampion je bio impresivan na otvaranju plej-ofa u meču sa debitantom u ovoj fazi takmičenja: (1) Crvena zvezda - (4) Mornar 91:63.

Sve suprotno dogodilo se u meču između (2) Budućnosti i (3) Cedevite!

(Do tada) maestralni Vil Čeri spustio je rampu Nemanji Gordiću u trenutku kada se bek Budućnosti, na 17 sekundi prije kraja, digao za šut za vođstvo, Amerikanac se potom dokopao lopte i primorao rivale da ga pošalju na liniju penala da riješi meč i "stavi tačku na i".

Riješio meč jeste, ali ne onako kako je planirao...

Iako je do defanzivnog poteza meča imao 24 ubačena poena i svih sedam pogođenih penala, Čeri je podlegao pritisku zvanom "brejk" u "Morači" i promašio oba slobodna bacanja pružajući rivalu dodatnih 12 sekundi za popravni, a onda na svega 2,8 do kraja - kada je bilo jasno da su se ostali sakrili i da Gordić nema rješenje - napravio i faul za koji je prvak Hrvatske kažnjen porazom u naizgled dobijenoj utakmici.

Dva Čerijeva muka bude veća, odigrao je odličnu odbranu nad zbunjenim Gordićem, koji nije imao ideju kako da riješi posljednji napad za svoj tim, sve dok njegov rival u seriji neshvatljivih odluka i poteza nije odlučio da mu "čupa" loptu iz ruku i bezizlaznu situaciju pretvori u dva penala za 1:0 u seriji. Kako to obično biva, rival nije pogriješio!

Hladnokrvno, dok se u dvorani čula tišina, Gordić je ubacio oba penala i doveo "đetiće" u vođstvo nakon čega je očajni Jurij Zdovc pokušao da nacrta specijal za pobjedu u posljednjoj sekundi i, iako sve to nije bilo ni loše zamišljeno, ni loše izvedeno, Čeri je sunovrat u 40. minutu utakmice upotpunio promašajem iz ugla za konačnih:

Budućnost - Cedevita 84:83 (24:23, 15:11, 22:30, 23:19)!

Tim Aleksandra Džikića umalo je kolabirao u finišu, sa šest poena u nizu Karlo Žganec doveo je Crnogorce pred bolan poraz, ali je Gordić pronašao trojku u presudnim momentima poslije skoro dva "suva" minuta ekipe, smanjio na 82:83 (na 45 sekundi prije kraja) i onda sačekao da Čeri preuzme ulogu tragičara i ponudi mu šansu kakva se ne propušta.

Pogledajte...

BUDCED
Izvor: YouTube


/Opširnije o šestoj takmičarskoj utakmici Podgoričana i Zagrepčana od starta sezone 2017/18 čitajte na portalu naših kolega iz Podgorice, koji su pratili dramu "iz minuta u minut"/

Budućnost - Cedevita 4:2

23.09. Cedevita 78:69 (Superkup)

12.11. Budućnost 66:60 (ABA)

10.01. Budućnost 75:78 (Evrokup)

03.02. Cedevita 76:71 (ABA)

07.02. Budućnost 84:52 (Evrokup)

18.03. Budućnost 84:83 (plej-of)

25.03. Cedevita - Budućnost (plej-of)

31.03. Budućnost - Cedevita (plej-of)

Tim Jurija Zdovca bio je u impresivnoj seriji pobjeda računajući od prethodnog gostovanja u Podgorici i debakla u meču Top 16 faze Evrokupa, kada je Džikićev sastav pobijedio 84:52. Cedevita je od tada nanizala devet pobjeda od čega tri za trijumf u Kupu Hrvatske, imali su Zagrepčani i 74:79 i 77:81 i 79:83 i dva penala na 82:83, ali će im za treće ABA finale u posljednje četiri sezone biti potrebne dvije vezane pobjede nad istim rivalom.

Od čega jedna u Crnoj Gori.

Da li je došlo vrijeme da Budućnost uđe u svoje prvo finale ABA lige?

Dvorana "Morača". Sudije: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević.

Budućnost: Ivanović 12, Su Šehović 4, Doelman 7, Se. Šehović, Starovlah, Gordić 23, Ilić 7, Z. Nikolić 11, Gibson 16, Popović 2, Lendri 2, D. Nikolić.

Cedevita: Ukić 2, Krušlin 12, Perković, Džonson, Nikols 19, Slavica, Žganec 7, Musa 5, Čeri 24, Markota 6, Ramljak, Stipanović 8.


Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

VELIKA POBJEDA ĐETIĆA NEMANJA GORDIĆ SJAJAN

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC