Danas hladnije sa padavinama

Autor:

Danas se očekuje zahlađenje sa padavinama, uglavnom snijegom, uz formiranje snježnog pokrivača i dnevnu temperaturu od minus dva do dva stepena Celzijusova.

0
A- A A+

Ujutro i prije podne preovladavaće hladno i oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u nižim predjelima na istoku sa kišom, susnježicom i snijegom.

Na jugu Hercegovine padaće umjerena kiša. U nižim predjelima očekuje se formiranje manjeg snježnog pokrivača, a u brdsko-planinskim krajevima pašće više snijega.

Tokom dana biće perioda suvog vremena, a prema večeri ponovo se očekuju padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Hercegovini jugoistočni.

Temperatura vazduha u sedam časova: Han Pijesak i Mrkonjić Grad minus tri, Gradiška minus dva, Banjaluka, Bijeljina, Doboj minus jedan, Novi Grad, Prijedor, Istočno Sarajevo i Zvornik nula, Nevesinje i Gacko tri, Bileća i Foča sedam i Trebinje osam stepeni Celzijusovih.

Padavine u protekla 24 časa: Bileća 36,2 mililitra, Gacko 28, Nevesinje 27,5, Mrkonjić Grad 19,6, Gradiška 17 i Trebinje 12,2.

Visina snijega: Gradiška 20, Mrkonjić Grad 17, Ribnik sedam, Drinić šest, Banjaluka, Doboj i Han Pijesak dva i Bijeljina jedan centimetar.

Ostale vijesti