• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vestbruk ušao u zgradu, Derozen po navici "pukao"

Autor mondo.ba

Jedanaest pobjeda u nizu imao je najbolji tim Istoka, a onda primio 132 poena na svom parketu uz još jedan destruktivan nastup lidera tima i Ol-star igrača kada se "lomilo".

Najbolji tim Istoka bio je u seriji od 11 pobjeda, odnosno 19 trijumfa u poslednjih 20 utakmica, sve dok u "Air Canada" centar nije došao Rasel Vestbruk.

Petim uzastopnim tripl-dabl nastupom (!?), i to kakvim, MVP iz prošle sezone poveo je Oklahoma Siti Tander ka pobedi u pravoj "razmjeni vatre" u Kanadi, u kojoj su pred 19.800 navijača stradali Toronto Reptorsi.

Sa 37 poena, 13 skokova i 14 asistencija, ali i šutem 15/22 iz igre, "Ras" je bio centralna figura utakmice u kojoj je postignuto 257 poena bez produžetaka – 125:132!

Vestbrukov promašaj umiješao se između penala koje su na ulasku u posljednja dva minuta pogodili Delon Rajt i Demar Derozen, za izjednačenje 123:123, nakon čega je očajni Serž Ibaka napravio jedan od rijetkih dobrih poteza i ukrao loptu Polu Džordžu, ali uzalud.

Na svega minut i devet sekundi prije kraja, umjesto šuta za vođstvo, Ol-star igrač koji se bori da skine epitet "flopera" uradio je sve suprotno tome. Derozen je izgubio loptu, tačnije Kori Bruer ukrao mu je "živu" i to je bio početak kraja jedinog kanadskog NBA tima kada je ova utakmica u pitanju.

Toronto je morao odmah da faulira Džordža, što je ovaj kaznio bez greške sa linije penala, a nakon što su Delon Rajt i Vestbruk razmijenili po dvojku u razmaku od 15-ak sekundi, Derozen je krenuo na koš i – promašio!

Njegov trener Dvejn Kejsi, iako je do kraja ostalo samo 30 sekundi a njegov tim gubio 125:127, odlučio se da brani naredni napad Tandera i "debelo" pogrešio, jer te večeri nije postojao niko ko bi mogao da zaustavi Vestbruka. Jedan od najdominantnijih bekova današnjice pogodio je dugu dvojku na 12,3 sekundi prije kraja za 125:129, a Derozen…

...dobio tehničku grešku, tek da u velikom stilu upriliči svoj novi kolaps pod pritiskom u velikim utakmicama.

Iziritirane sudije potom su greškom isključile trenera Reptorsa, Kejsija, koji je ćutao i čekao da krene posljednji napad njegovog tima na 8,1 sekund do kraja. Zapravo, prigovarao je Kajl Lauri koji je stajao pored Kejsija i čekao priliku da uđe u igru, ali je cijenu platio trener.

Sve ovo nije imalo uticaja na ishod meča, utoliko što je Tander šestu uzastopnu pobjedu u ligi, a treću u nizu nad Torontom, obezbijedio prije toga izgubljenom loptom, promašajem i tehničkom greškom Derozena.

Vestbrukov najvjerniji saigrač, Stiven Adams, bio je briljantan sa 25 poena, osam skokova i četiri asistencije, uz šut 10/13, Džordž je do 22 poena stigao šutirajući 6/14 iz igre (ali i 10/12 sa linije penala), dok je Karmelo Entoni stao na 15 poena.

Derozen je meč završio sa 24 poena, uz šut 8/18 i minus od 20 poena s njim na parketu. Lauri je imao 22 poena, uz četiri skoka i deset asistencija (šut 7/10), a šta tek reći za Ibaku koji je ubacio dva od 11 šuteva iz igre, dok je ekipa s njim u igri napravila 23 poena minusa.

Zapravo, da Kejsi nije imao raspoloženu "klupu", starteri Toronta survali bi se u rezultatski debakl.

TOROKC
Izvor: YouTube



Oklahoma (43-29) je ovom pobjedom nastavila potjeru za trećeplasiranim Portland Trejblejzersima (43-29). Iza njih, na pozicijama pet, šest i sedam nalaze se poravnati Juta Džez, Minesota Timbervulvs i San Antonio Spars sa skorom 40-30, koliko od ove noći imaju i Nju Orleans Pelikansi koji su, u Oklahominom stilu, održali lekciju drugom najboljem timu Istoka

Boston Seltiksi pregaženi su rezultatom 108:89, uz 34 poena i 11 skokova Entonija "Obrve" Dejvisa za retko viđenu sliku na tabeli gdje četiri tima imaju identičan skor pobjeda i poraza posle 70 od 82 meča.

NOPBOS
Izvor: YouTube



Ispod crte na Zapadu trenutno su Los Anđeles Klipersi sa 37-31, odnosno Denver Nagetsi sa 38-32, čije su šanse za plasman u plej-of sve manje i manje.

Toronto (52-18) ovim porazom nije pretjerano ugrozio prvo mjesto na Istoku, utoliko što je posrnuli Boston i dovoljno daleko (47-23), ali su Reptorsi upozorili navijače da pozicija broj jedan pred plej-of možda neće biti dovoljna da se raskrsti sa starom "navikom": igraj najlošije kada je najvažnije.

Rezultati:

Toronto - Oklahoma 125:132
/Lauri 22, 4 sk, 10 as - Vestbruk 37, 13 sk, 14 as/

Nju Orleans – Boston 108:89
/Dejvis 34, 11 sk, 3 as - Tejtum 23, 5 sk/

kasnije

Minesota – Hjuston
L. A. Klipers – Portland

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC