• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fedeks:Uživam u vožnji iako sam cilj ispunio 2004.

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta malo je razočaran porazom u finalu Indijan Velsa, ali kaže da nema vremena da žali. Uživa i dalje u tenisu, o penziji ne razmišlja, iako je ostvario san još pre 14 godina

Rodžer Federer nije uspeo da odbrani titulu na mastersu u Indijan Velsu i tako postane apsolutni najuspešniji teniser na tom turniru sa šest pehara.

U tome ga je sprečio Huan Martin del Potro, koji je slavio u finalu rezultatom 6:4, 6:7 (8:10), 7:6 (6:2).

Argentinac je ostvario ukupno sedmu pobedu u karijeri protiv Federera, ali i prekinuo njegov sjajni niz u 2018. godini. Švajcarac je ove sezone startovao najbolje od kada profesionalno igra tenis, ostvarivši 17 pobeda u nizu, bez poraza.

"Mislim da je pozitivan stav u teškim trenucima ono što je ključno. Tokom karijere uvek imate uspone i padove, ali kao osoba ne bi trebalo tako da razmišljate. Ne sija sunce svakog dana. Važno je boriti se, praviti odluke, okružiti se pravim ljudima i biti zadovoljni onim što imate. Naravno da uvek možeš da pokušaš da uradiš više i bolje, ali onda ne biste bili srećni, jer ne biste ni u čemu uživali", naveo je najbolji igrač sveta.

Federer, koji je plasmanom u polufinale Indijan Velsa očuvao prvo mesto ATP liste najmanje u narednih dve nedelje, kaže da žali za propuštenim prilikama u finalu, ali...

"To je, bez obzira na sve, bio odličan meč, koji je imao dobar intenzitet, dobro smo se zabavili, uživali u igri. Bio je težak, ali je okončan pošteno. Na kraju videli ste da smo obojica bili zahvalni što smo igrali finale, jedan protiv drugog, što je za nas bilo veoma važno".

Federera već ove nedelje očekuje novi, veliki izazov, masters u Majamiju, na kojem takođe brani titulu, pa će morati brzo da "zaboravi" Indijan Vels.

"Naravno da vas poraz razočara, to što ne iskoristite šanse, kao ja u trećem setu kada sam vodio 5:4 i propustio tri meč lopte. I zbog toga ću žaliti, ali pitanje je koliko? Ne dugo, samo dok presaberem to u glavi da sam pretrpeo poraz u odličnom meču u kojem sam bio tako blizu pobedi. Nema vremena za tugovanje, teško mi je, ali i srećan sam zbog Del Potra. Generalno, imao sam dobru nedelju i na kraju vidim samo pozitivne stvari", poručio je Federer.

"Titule sa četvoro dece! To nisu bili moji snovi"

On je dodao da je davno stekao potreban mir, shvatio neke stvari i da su one duboko uticale na formiranje ne samo njegovog odnosa prema igri, nego i njegove ličnosti, što je verovatno dovelo do toga da i u 37. godini igra na vrhunskom nivou.

"Veoma sam zadovoljan što već dugo godina igram. Kada sam 2004. postao prvi na svetu, a prethodno 2003. godine osvojio Vimbldon, moj život kao tenisera već tada je kompletiran. To je bilo ispunjenje snova o kojima sam maštao kao klinac".

On je naveo da i posle mnogo godina i velikih uspeha i dalje oseća neophodnu strast i uživa u svakom meču.

"Zato penzija može da pričeka. Jer stvarno uživam u ovoj vožnji i odlično se provodim na turnirima", poručio je rekorder sa 20 osvojenih grend slem trofeja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC