• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD, Kanada i Meksiko žele zajednički Mundijal!

Autor mondo.rs

Polovinom 2018. biraće se domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2026. godine. Maroko želi samostalno da organizuje Mundijal, a SAD, Kanada i Meksiko nameravaju da to urade zajedno.

Izbore za domaćina svetskih prvenstva u Rusiji 2018. i Kataru 2022. pratili su skandali u FIFA oko korupcije. I danas se priča o tome kako su dve države koje su dobile organitzaciju naredna dva Mundijala nečasnim radnjama stigle do cilja.

U svakom slučaju tu se više ništa ne može promeniti i ove godine 32 najbolje selekcije sveta okupiće se u Rusiji i borti za "zlatnu boginju", a kroz četiri godine sastaće se u Kataru, na prvom šampionatu koji će biti održan u
poznu jesen, od 21. novembra do 18. decembra.

Sada se postavlja pitanje kome će Mundijal 2026... Najverovatnije će opet u Ameriku!

SAD, Meksiko i Kanada istakli su
zajedničku kandidaturu za organizaciju Svetskog prvenstva kroz osam godina, a čak 23 grada (17 iz SAD) iz ove tri države želi da ugosti najbolje svetske selekcije.

Prema dogovoru tri
fudbalska saveza, čak 60 utakmica bi se igralo na teritoriji SAD, a po deset u Meksiku i Kanadi. Za razliku od Kanađana, koji nikada u istoriji nisu organzovali svetsko prvesntvo, Meksiko je dva puta bio samostalni domaćin 1970. i 1986, dok je Amerika organizovala završni turnir 1994. godine.

Već je poznato i da je protivkandidat Maroko. Konačnu odluku doneće FIFA 13. juna ove godine. Na Svetskom prvenstvu 2026. po prvi put nastupiće 48 selekcija.

Zanimljivo da su podnete kandidature i za Mundijal 2030. godine, a zajedničko domaćinstvo žele Urugvaj, Argentina i Paragvaj. Očekuje se da se u trku za dobijanje organizacije ponovo uključe i Englezi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC